Uværet herjet på Sør- og Vestlandet i helgen. Gjensidige, Tryg Forsikring, Frende, Storebrand og If forsikring har fått nesten 600 skademeldinger.

Skademeldingene omhandler blant annet lekkasjer, takskader og skader på biler og båter, skriver NRK.

– Av erfaring kommer det mye i dagene etterpå, så dette tallet vil nok stige, sier kommunikasjonsdirektør Andreas Handeland i If til kanalen. Forsikringsselskapet har hittil fått inn 200 skademeldinger.

Gjensidige skriver i en pressemelding at 100 av skademeldingene de har mottatt, er bygningsskader. De fleste skadene er registrert langs kysten av Sørlandet, men det er også noen i Rogaland.

– Når det gjelder biler, er flere truffet av gjenstander fra hus, hage og trær. Båter har stort sett fått slagskader ved kai, sier kommunikasjonssjef Arne Voll i Gjensidige.

Antall meldte skader ser ut til å avta, men Voll regner med at forsikringsbransjen vil motta flere henvendelser utover i uken.

Samtidig melder Norsk Naturskadepool at uværet heldigvis ikke ser ut til å ha gitt så omfattende enkeltskader på hus og andre bygninger.

– Uværet var godt varslet. Så langt kan det dreie seg om i overkant av 500 skader. Men tallet kan endre seg når folk har fått oversikt. Det meldes om den del takskader, opplyser kommunikasjonssjef Stine Neverdal i Norsk Naturskadepool til NTB.

– I tillegg kommer blant annet en del skader på biler og båter. De som nå ser at de har fått skader, må kontakte forsikringsselskapet sitt, sier hun videre.

Frende Forsikring melder på sin side om 80 innmeldte skader hittil etter uværet, som har fått navnet «Babet» i utlandet.

– Vi er oppe i 80 skader når vi teller opp mandag formiddag, og venter flere utover dagen. Mange var uten strøm, andre har sikret skadestedet og jobbet med å få oversikt over hva som er ødelagt før de kontakter oss, sier Heidi Tofterå Slettemoen, som er kommunikasjonssjef i Frende.

Foreløpig er det meldinger om takskader, lekkasjer og veltede trær som har nådd forsikringsselskapet. Det er også meldt om skader på biler og båter.

(©NTB)