Det forteller en svært så julete leder av Handelshuset Kvinesdal, Åse Gjelsten-Versland.

1. desember åpnes igjen den første «luka» i den spesielle julekalenderen i Kvinesdal, som altså er vinduene på rådhuset

– Vi startet med dette tilbake i 2006, altså for 13 år siden. Jeg satt den gang i styret i Handelshuset. Noen av oss i styret satt på kafeen Nico, og spurte oss selv om vi kunne finne på noe spesielt til jul. Da var det en, Geir Nilsen heter han, som begynte å telle antall vinduer i to øverste etasjene på rådhuset, og kom til 24. Det var sånn det startet. 1. desember hadde vi blant annet TV2 her, som laget et innslag om oss, og Norges største julekalender, sier hun.

Tradisjonen tro blir det trukket premier hver dag, og det er mye gavekort.

– Man kan også vinne ting, så ved, blomster og så videre, sier hun.

For å være med i trekningene må man ha handlet og sendt inn handlelapp. Har man handlet for 100 kroner får man et stempel, og har man fem stempler kan man føre opp sitt telefonnummer på lappen og sende det til oss. I fjor fikk vi inn 10.000 handlelapper. Ganger man det med 500 blir det jo noen kroner, sier Åse Gjelsten-Versland.

Ellers er det lagt opp til ulike «handelssprell» opp til flere ganger i uka, inn mor jul. Hun føyer til at de også har to såkalte superlørdager

– Da er det snakk om trekning av kofferter. Førstepremie er på 10.000, andre på 3.000 og tredje på 1.000 kroner, reklamerer juleentusiasten Åse Gjelsten-Versland.

– Til sammen i hele perioden har gaver for over 150.000 kroner, sier hun.