Etter en runde i Sarons Dal kom feltet tilbake til Liknes før turen fortsatte videre mot Farsund og Lyngdal mot målgang i Mandal. Foto: Olav Hoel
Etter en runde i Sarons Dal kom feltet tilbake til Liknes før turen fortsatte videre mot Farsund og Lyngdal mot målgang i Mandal. Foto: Olav Hoel

– Det er fantastisk at denne dagen nå har kommet. Vi kunne hatt litt mer varme, men den kommer når vi skal heie frem verdens beste syklister her i Kvinesdal, sier ordfører Per Sverre Kvinlaug.

– Betyr mye

For med 21 lag til start, hvorav 11 world tour-lag, var det noen stjernespekkede lag som stilte til start i Kvinesdal, deriblant de norske sykkelstjerner som Edvald Boasson Hagen (Team Dimension Data) og Alexander Kristoff (UAE Team Emirates), som ble nummer tre på tirsdag etappe fra Stavanger til Egersund.

Kvinesdal-ordfører Per Sverre Kvinlaug beskriver onsdagen som en folkefest. Foto: Olav Hoel
Edvald Boasson Hagen var i godt humør før starten på den 2. etappen i Kvinesdal onsdag. Foto: Olav Hoel
I Sarons Dal ble det flagget med alle de 13 deltakernasjonenes flagg. Foto: Bente Rognmo Thakre

– Hva betyr det for Kvinesdal å ha dette arrangementet?

– Det betyr mye. For det første er det en folkefest, hvor folk får oppleve mye stort sammen her med noen av verdens beste syklister tilstede, sier Kvinlaug.

Også i fjor var rittet gjennom Kvinesdal, riktignok under navnet Tour des Fjords. Da var derimot starten i Farsund, men innom på veien mot Egersund. Denne gangen fikk de oppleve starten på rittet før det fortsatte videre til Farsund og Lyngdal før målgang i Mandal.

– Selv om vi fikk oppleve dette i fjor også, men nå får vi syklistene enda lengre i bygda. Jeg har ikke noe oversikt over hvor mye folk som er her, men jeg er veldig fornøyd, sier Kvinlaug.

Det var tilsynelatende god stemning i feltet under starten av den 2. etappen i Kvinesdal, Foto: Olav Hoel
Anne Berit Gyland fra Kvinesdal skryter av stemningen. Foto: Olav Hoel

– Rene 17. mai

En av mange kvindøler som var tilstede i Liknes da starten gikk er Anne Berit Gyland, og hun skryter av stemningen.

– Dette er kjempegøy, og jeg synes det er flott at dette rittet kommer til Kvinesdal. Her er det jo rene 17. mai, sier Gyland mens hun holder det norske flagget i hånda.

Selv om hun ikke beskriver seg selv som noe ihuga sykkelentusiast, synes hun det er fint å være med på det som skjer.

– Jeg ser av og til litt på Tour de France, så litt følger jeg med, selv om det kan bli litt lenge å se et helt løp på TV. I dag har jeg noen barn å passe på, så da tenkte jeg det kunne være fint å ta dem med ned hit. Selv om det er litt kaldt, så er det jo mye folk og mange kjente jeg treffer her, sier Gyland.

Kirsti Bergheim Degerud fra Farsund overvar Tour of Norway-starten i Kvinesdal onsdag. Foto: Olav Hoel
21 lag, hvirav 11 world tour-lag stilte til start i Kvinesdal. Foto: Olav Hoel

– Litt av en reklame

I fjor fikk Kirsti Bergheim Degerud fra Farsund oppleve starten i hjemkommunen. Da hun ikke rakk hjem før rittstart på grunn av lærerjobben på den videregående skolen i bygda, tok hun like godt med seg elevene sine ned til Liknes for å få oppleve sykkelløpet på nært hold også i år.

– Her er jeg sammen med elevene mine for på en måte å sette dem igang. Det er jo fantastisk at dette løpet er i Kvinesdal, og litt av en reklame for bygda. I tillegg er det mye folk her, og det er gøy. Når jeg ikke rekker hjem til syklistene er der, så da er det greit å få det med seg her, sier Bergheim Degerud.

Tidligere sykkelprofil og nå TV 2-ekspert Dag Otto Lauritzen var på plass i Kvinesdal før starten gikk. Foto: Olav Hoel
Kvindølene heiet frem syklistene gjennom Liknes. Foto: Olav Hoel
TV 2, som har rettighetene på Tour of Norway i Norge, var på plass. Her intervjuer reporter Sindre J. Olsen (t.v) Alexander Kristoff og Dag Otto Lauritzen før start. Foto: Olav Hoel
TV 2, som har rettighetene på Tour of Norway i Norge, var på plass. Her intervjuer reporter Sindre J. Olsen (t.v) Alexander Kristoff og Dag Otto Lauritzen før start.
Dag Otto Lauritzen og hans team var på plass. Foto: Olav Hoel
Det var tilsynelatende god stemning i feltet under starten av den 2. etappen i Kvinesdal, Foto: Olav Hoel
Disse to karene møtte også opp. Foto: Tom Arild Støle
Dag Otto Lauritzen var en populær mann. Foto: Tom Arild Støle
På torvet ble syklistene presentert og det var satt opp en storskjerm. Foto: Tom Arild Støle