Under et møte mellom Kvinesdal kommune, Vest-Agder fylkeskommune og Statens vegvesen region sør i februar, ble tematikken om ny kjørebru over Feda elva tatt opp. Der opplyste sistnevnte at det i forbindelse med prosjektet ville gjennomføres erosjonssikring i samsvar med anbefalinger fra NVE. Oppstrøms vil det tilsi et strekke på 20 meter og nedstrøms et strekk på 15 meter.

I mai 2015 ble kommunen kjent med at effekten av ny bru blir vesentlig mindre enn tidligere antatt. I en flomsonekartlegging utført av NVE fremgår det at dataene for området oppstrøm Feda bru kun vil være gyldige frem til ny bru er etablert.

– Det pågår arbeid med områderegulering for Feda. I forhold til flomfare og byggehøyder vil planen basere seg på NVEs kartlegging med klimapåslag. Fra kommunens side er det ønskelig å få klarhet i om erosjonssikringen knyttet til bruprosjektet er optimale/gir størst mulig effekt, det vil si er de beste løsningene (metodene) valgt, skriver kommuneplanlegger Nina Nissestad i e-brev til NVE.

I tillegg påpeker hun det i kommunens interesse å få avklart hvorvidt det burde vurderes å gjøre andre tiltak, utover de som inngår i bruprosjektet - for å kunne redusere skadevirkningene av fremtidige flommer, særlig når man nå vet at endret lysåpning gir mindre effekt enn antatt.

I e-post datert 5. april etterspør hun svar fra NVE på ovennevnte spørsmål.