— Alle de fire har hatt eller har tilknytning til Lyngdal, bekrefter politiadvokat Herdis Traa i Rogaland politidistrikt på en pressekonferanse i Stavanger torsdag kveld.

Alle de fire er fra opprinnelig fra Lyngdal. To av dem er bosatt i Lyngdal. Den ene av dem er bosatt i Kristiansand, mens den fjerde etter det Lister24 kjenner til er bosatt i en annen kommune i Vest-Agder.

De pågrepne er alle siktet for drap eller medvirkning til drap på Tina Jørgensen i Stavanger i september 2000. Det var onsdag formiddag den første pågripelsen fant sted på bopelen til en 36 år gammel mann fra Lyngdal. Politiet kunngjorde pågripelsen på en pressekonferanse torsdag formiddag. Mannen ble pågrepet uten dramatikk noen kilometer utenfor Lyngdal sentrum.

36-åringens forsvarer Odd Rune Torstrup er svært sparsom med opplysninger i saken.

Etter det Lister24 kjenner til jobber politiet ut fra opplysninger om at dette er mannen de mener sto bak selve drapet.

Pågripelsene

På pressekonferansen torsdag kveld opplyste politiet at det i løpet av torsdagen er gjort ytterligere tre pågripelser i saken.

Klokken 16.15 ble en 36 år gammel mann pågrepet og siktet i Kristiansand. Mannen, som opprinnelig er fra Lyngdal, skal ha blitt oppfordret av politiet til å melde seg i saken.

Klokken 17.55 ble ytterligere en 36 år gammel lyngdøl pågrepet på sin egen bopel noen kilometer utenfor Lyngdal sentrum.

Klokken 19.50 ble fjerdemann, en 39 år gammel mann, opprinnelig fra Lyngdal, pågrepet i en annen kommune i Vest-Agder.

Alle de fire skal etter det Lister24 kjenner til ha vanket mye sammen i ungdomsårene og på tidspunktet da drapet på Tina Jørgensen skjedde.

Det er sagt fra politiets side at den første av de pågrepne vil bli fremstilt for varetektsfengsling fredag klokken 10.00. Politiet har torsdag kveld ikke tatt stilling til om hvor vidt de andre også skal fremstilles for varetektsfengsling. Politiet opplyser at det ikke vil bli gitt ytterligere opplysninger fra deres side før etter fengslingsmøtene.

Lyngdal-avhør etter drapet

Ingen av de fire pågrepne lyngdølene har tidligere vært i politiets søkelys i forbindelse med etterforskningen av drapet på Tina Jørgensen. Politiet bekrefter imidlertid torsdag kveld at de var i Lyngdal og gjennomførte avhør i tiden etter drapet.

— Jeg kan ikke si noe om detaljene rundt disse avhørene nå, sier etterforskningsleder Bjørn-Kåre Dahl i Rogaland politidistrikt.

Straffskyld?

Mannen som ble pågrepet onsdag har vært gjennom lange avhør hos politiet. Det er foreløpig uvisst hva som er kommet fram i avhørene.

— Vi vil ennå ikke si noe om hvor vidt han har tatt stilling til spørsmålet om straffskyld eller ikke, opplyste Herdis Traa på pressekonferansen torsdag kveld.

De tre andre pågrepne i saken var torsdag kveld ifølge politiet på vei til arresten i Stavanger.

— Målet er å få avhørt dem før natten kommer,opplyser Bjørn-Kåre Dahl.

Aftenbladet hevder å ha kjennskap til at en av de drapssiktede mennene skal ha fortalt politiet hva som skjedde natt til 24. september 2000. Han skal også ha gitt opplysninger som knytter resten av de siktede til drapet. Det samme melder TV2. Politiet ønsker foreløpig ikke å kommentere spørsmålet om de tre siste pågripelsene kommer som et resultat av avhørene med den første av de pågrepne.

Hendelsesforløpet

— Vi er fortsatt veldig tidlig i etterforskningen av denne delen av saken. Derfor kan vi heller ikke nå si noe om hendelsesforløpet. Vi må nesten først få snakket med alle de pågrepne, påpeker Dahl.

Politiet vil komme til å gjennomføre en rekke avhør av vitner i tiden som kommer.

— Selv om vi ikke kan utelukke noe som helst, er det ingen indikasjoner nå på at det er flere mistenkte i saken, forteller politiadvokat Herdis Traa.

— Vi har skjellig grunn til mistanke mot de fire personene vi har pågrepet. Men det er likevel et stort arbeid som ligger foran oss før vi anser saken som oppklart, legger Bjørn-Kåre Dahl til.