EU-kommisjonen har startet en gransking for å finne ut om Tiktok har brutt regler som skal beskytte mindreårige på nettet.

Det opplyser EU-kommissær Thierry Breton på meldingstjenesten X, tidligere Twitter.

Tiktok er eid av det kinesiske selskapet Bytedance. Det er regelverket Digital Services Act (DSA) som bildedelingstjenesten mistenkes å ha brutt.

– Beskyttelse av mindreårige har høyeste prioritet for DSA. Som en plattform som når ut til millioner av barn og tenåringer, må Tiktok overholde DSA full ut, sier Breton i et dokument som nyhetsbyrået Reuters har fått tilgang til.

Tidligere har EU-kommisjonen også startet gransking av X for mulige brudd på DSA. I ytterste konsekvens kan Tiktok få ordre om å betale 6 prosent av sin globale omsetning i bøter hvis selskapet blir funnet skylding.

– Tiktok har banebrytende funksjoner og innstillinger som beskytter tenåringer og holder dem under 13 år borte fra plattformen, noe som er et arbeid både vi og alle andre i vår bransje jobber utrettelig med å sikre, skriver Tiktok i en epost til NTB.

– Vi vil fortsette å jobbe med eksperter og bransjen generelt for å holde unge mennesker på Tiktok trygge, og ser dette som en god anledning til å forklare vårt arbeid for EU-kommisjonen i detalj, skriver de videre.

(©NTB)

Svein Morten Havaas

Lanserte utfordrer til Finn.no

Eiendomsmeglerne som står bak Hjem.no - bak fra venstre: Marianne Garang (Partners), Øyvind Aasen (Sørmegleren), Vibeke Stavnes (Proaktiv), Rune Paulseth (daglig leder Bomega), Stian Kløfta (Krogsveen), Grethe Meier (Privatmegleren). Foran fra venstre: Hedda Ulvness (Eie), Martin Nielsen (Eiendomsmegler Vest), Martin Kiligitto (Nordvik). Foto: Studio Elisenberg

Sørmegleren er blant eierne i markedsplassen Hjem.no, som ble lansert torsdag. Aktørene bak tjenesten har ambisjoner om å ta opp kampen med Finn.no, som i en årrekke har dominert som portal for eiendomsannonser.

Med på satsningen er også meglerhusene Krogsveen, Privatmegleren, Nordvik, Eiendomsmegler Vest, Eie, Proaktiv og Partners.

– Dette er gode nyheter for både kjøpere og selgere. Når noen av landets ledende eiendomsmeglere slår seg sammen for å utvikle og lansere en ny eiendomsportal, så mener vi alvor, uttaler Øyvind Aasen, administrerende direktør i Sørmegleren i en pressemelding.

Av denne fremgår det også at den nye portalen vil konkurrere på pris mot dagens løsninger, i tillegg til at bruk av kunstig intelligens skal gi målrettede treff for potensielle boligkjøpere.

Tjenesten eies av selskapet Bomega AS, som Sørmegleren og de nevnte andre aktørene eier.

Siste innlegg

Har du tips eller spørsmål om dette emnet? Vi vil gjerne høre fra deg!

Send inn
NTB

Brudd i lønnsforhandlingene mellom HK og Virke

Etter to dager med tarifforhandlinger endte det torsdag kveld med brudd mellom HK Norge og Virke. Nå går oppgjøret til mekling.

– I et år med store økonomiske utfordringer for våre medlemmer, som har opplevd reallønnsnedgang over flere år, ser vi at Virke ikke kommer oss i møte med å fylle rammen og øke kjøpekraften. Det er skuffende, sier forbundsleder Christopher Beckham i Handel og Kontor Norge.

Arbeidsgiverne i Virke mener på sin side at de har strukket seg langt.

– Virke har hele tiden hatt et ønske om å komme til enighet. Når kravene fra HK går langt utover rammen, blir det vanskelig, sier Virkes forhandlingsleder, Torgeir Kroken.

Nå ender oppgjøret hos Riksmekleren. Oppstartsdato for meklingen er ikke fastsatt.

Handel og Kontor (HK) er LOs tredje største fagforbund med nesten 80.000 medlemmer. De forhandler på vegne av omtrent 32.000 butikkansatte.

NTB

TV2 og NRK: Kjerkol felt for fusk – masteroppgaven underkjennes

Helseminister Ingvild Kjerkol (Ap) er felt for juks, og masteroppgaven underkjennes, erfarer TV 2 og NRK.

Konklusjonen fra nemnda for studentsaker ved Nord universitet var enstemmig, ifølge TV 2.

Nemndas konklusjon over oppgaven beskrives overfor NRK som grundig og tydelig. Oppgaven er preget av langt grovere feil enn slurv, det handler om plagiat, ifølge NRKs opplysninger.

Nemnda har ikke offentliggjort konklusjonen, men helseministeren har tidligere sagt at hun mener det er naturlig at hun opplyser om utfallet.

– Venter på vedtaket

Kjerkols advokat Marianne Klausen sier til VG at de ikke har mottatt selve vedtaket og dermed ikke har fått begrunnelsen for beslutningen.

– Jeg har bedt klagenemnda ved Nord universitet om å oversende vedtaket så fort som overhodet mulig. Jeg kan derfor ikke kommentere saken før mine klienter og jeg har fått satt oss grundig inn i vedtaket, sier hun.

Tekstlikheter

I januar ble det kjent at det var blitt funnet flere tekstlikheter i helseminister Kjerkols masteroppgave som hun skrev med en medstudent i 2021, like før hun trådte inn i Støre-regjeringen. Kjerkol har avvist påstandene om juks og plagiat.

Forsknings- og høyere utdanningsminister Sandra Borch (Sp) måtte gå av etter at det ble funnet flere kopierte tekster i hennes ti år gamle masteroppgave.

NTB

Én av fem takler ikke uforutsette utgifter

Flere enn før har økonomiske vansker, viser Levekårsundersøkelsen for 2023. Én av fem oppgir at de ikke klarer å betale uforutsette utgifter uten å ta opp lån.

– 2023 var preget av økt rente- og prisnivå. Levekårsundersøkelsen viser at andelen som oppgir å ikke har råd til materielle og sosiale goder har økt de siste årene, og det samme gjelder andelen med betalingsproblemer, sier seniorrådgiver Håvard Bergesen Dalen i Statistisk sentralbyrå.

Levekårsundersøkelsen for fjoråret, som byrået står bak, viser at 20 prosent av befolkningen over 16 år ikke klarte å betale en uforutsett utgift på 20.000 kroner uten å ta opp lån eller selge gjenstander.

Mest utbredt er vanskene blant enslige.

8 prosent oppgir at de har hatt minst ett betalingsproblem det siste året. Det innebærer problemer med å betale husleie, lån, strøm eller kommunale avgifter.

Til sammenligning var der i 2022 6 prosent som oppga det samme.

Økte boutgifter er en av årsakene til at de økonomiske vanskene i befolkningen øker. I 2023 brukte en av fem husholdninger minst 40 prosent av inntekten sin til bolig, mens i 2021 var andelen 15 prosent.

(©NTB)

NTB

Human-Etisk medlemsvekst: – En historisk dag

Human-Etisk Forbund har passert 150.000 medlemmer. Livssynssamfunnet har dermed hatt en medlemsvekst på 50 prosent på litt over tre år.

Organisasjonen passerte 100.000 medlemmer i november 2020.

– En historisk dag for oss og for alle som deler vårt humanistiske livssyn. Med flere humanister på laget styrkes arbeidet vårt for likeverd og friheten til å bestemme i egne liv, sier leder Christian Lomsdalen.

Generalsekretær Trond Enger peker på behovet for humanistiske tilbud som seremonier, samtaletjenester og aktiviteter over hele landet.

– Vi tror tilhørighet i et verdifellesskap kan være enda viktigere for folk i urolige tider, slik vi nå erfarer i verden rundt oss, sier Enger.

Livssynssamfunnet er medlem i paraplyorganisasjonen Humanists International.

Åse Astri Bakka

Høy musikk og brøl

Politiet fikk natt til torsdag melding om høy musikk og brøl fra privat adresse i Alleen i Lyngdal.

- Politiet har vært på stedet og gitt pålegg om å skru av musikk og ikke forstyrre natteroen, opplyser operasjonsleder John Repstad klokka 04.32 via X.

Tom Arild Støle

Ble tatt i 93 km/t på E39

En bilist ble tatt i 93 kilometer i timen i 70-sonen ved Skoland på E39 i Lyngdal onsdag kveld.

Det var den høyeste fartsoverskridelsen da Utrykningspolitiet (UP) holdt fartskontroll på stedet.

Sjåføren beholdt førerkortet med god margin, ettersom grensen for førerkortbeslag i en 70-sone er 106 kilometer i timen. Men ifølge bøtesatsene må bilisten ut med 9.550 kroner i forelegg for fartsovertredelsen.

Totalt 11 sjåfører ble tatt for å kjøre for fort i fartskontrollen, ifølge operasjonsleder Knut Odde i Agder politidistrikt.

NTB

Festdag for 200.000 norske muslimer

Fastemåneden ramadan er over, og onsdag feirer rundt 200.000 muslimer i Norge fastebrytingsfesten id al-fitr.

Tradisjonen med id-feiring er like gammel som den islamske religionen, altså rundt 1400 år gammel, og markeres av mer enn 1,6 milliarder muslimer over hele verden.

Id-feiringen kan se ulik ut avhengig av hvilken kultur eller hvilket land man kommer fra, men det er vanlig at dagen starter i moskeen.

Feiringen fortsetter gjerne hjemme sammen med familie, slekt og venner. Mat er en viktig del av fastebrytingsfesten, og barna får ofte nye klær og gaver.

Id er ikke en offisiell helligdag for voksne i Norge, men barn får fri skolen.

Politiet er midlertidig bevæpnet over hele landet under feiringen, slik de også var under påskehøytiden. Det generelle trusselnivået er ikke endret, men merkedager der store folkemengder samles er ifølge PST aktuelle terrormål.

Åse Astri Bakka

Coop Prix Feda vant pris

Konferansier Marte Stokstad (til venstre) sammen med butikksjef Inger Larsen ved Coop Prix Feda, kjededirektør Aud Lundstad i Coop Prix og assisterende kjedesjef Preben Warncke-Wang i Coop Prix. Foto: Kilian Munch

Coop Prix Feda ble kåret som årets beste butikk i regionen i sin klasse da butikksjefer, driftsapparat og kjedeledelsen i Coop Prix var samlet til butikksjefmøte på Gardermoen tidligere denne uken.

– Vi er utrolig stolte over å bli kåret til regionvinner i tøff konkurranse med så mange andre verdige kandidater. Dette er en skikkelig lagseier og all honnør til mine kollegaer, sier butikksjef Inger Larsen for Coop Prix Feda i en pressemelding.

I forbindelse med samlingen ble det delt ut priser for årets butikk i Coop Prix i liten klasse og stor klasse i region vest, øst og nord. Coop Prix Feda er regionvinner i region vest i liten klasse.

– Jeg vil takke alle kundene våre som velger å legge handleturen hos oss. Det er knalltøff konkurranse i dagligvarebransjen, og vi jobber hver dag for at kundene, som eier oss, skal få de beste handleopplevelsene hos Coop Prix Feda, sier butikksjefen.

Prisen som årets butikk går til den Coop Prix-butikken med best nøkkeltall i 2023 i sin region. Kriteriene butikkene vurderes på er blant annet omsetningsutvikling og kundetilfredshet.

NTB

Ikke streik: Enighet i meklingen for byggfagene – solid lønnsøkning og kjønnstilpasset verneutstyr

Det blir ingen streik for Fellesforbundets medlemmer i byggebransjen. Bildet er fra starten av meklingen, men også i dag kunne gi hverandre et håndtrykk da Christian Justnes i Fellesforbundet og Siri Bergh fra NHO Byggenæringen kom til en enighet. Foto: Terje Pedersen/NTB

Fellesforbundet har kommet til enighet med NHO Byggenæring. Partene ble enige om høyere lønn og bedre tilpasset verneutstyr.

Det meldes om solid lønnsøkning, heving av minstelønnssatsene og det som er starten på en omfattende etter- og videreutdanningsreform, fra Fellesforbundets side.

– Dette er en god dag for bygningsarbeidere i Norge, og jeg er aller mest fornøyd med totaliteten i oppgjøret for våre medlemmer, sier forhandlingsleder for Fellesforbundet, Christian Justnes, i pressemeldingen.

Meklingen gikk 12 timer på overtid før Justnes omsider kunne gi Siri Bergh i NHO Byggenæring et håndtrykk.

Av lønnsøkninger vil alle få et generelt tillegg på 7 kroner. I tillegg heves minstelønnssatsen med 12 kroner.

Avtalen skal også sikre kjønnstilpasset verneutstyr.

Det kunne blitt storstreik om partene ikke hadde kommet til enighet. Ved brudd i forhandlingen ville 16.700 bygningsarbeidere gått ut i streik. Store entreprenører som Veidekke, Peab og Skanska ville blitt rammet ved en streik.

Det gjenstår fortsatt litt mekling mellom partene om en annen overenskomst. De møtes ved forhandlingsbordet torsdag med meklingsfrist midnatt fredag 12. april. Her kan 5739 av Fellesforbundets medlemmer bli tatt ut i streik.

NTB

Brudd i frivillig mekling mellom Fellesforbundet og NHO reiseliv

Det er brudd i den frivillige meklingen mellom Fellesforbundet og NHO Reiseliv. Varsel om plassfratredelse er sendt for 1590 medlemmer i hotell- og restaurantnæringen.

Varselet innebærer at 1590 arbeidstakere i hotell- og restaurantbransjen kan bli tatt ut i streik fra mandag, dersom partene ikke kommer til enighet innen fristen.

Det skjer etter at Fellesforbundet tirsdag brøt den frivillige meklingen med NHO Reiseliv om Riksavtalen. Partene har fram til nå vært i frivillig mekling etter at de brøt forhandlingene før påske, skriver Fellesforbundet i en pressemelding.

Tvungen mekling

Riksmekleren har nå innkalt partene til tvungen mekling med oppstart lørdag 13. april klokken 10. Fristen for tvungen mekling går ut søndag 14. april ved midnatt.

Riksavtalen er en overenskomst mellom Fellesforbundet og NHO Reiseliv og omfatter nærmere 8000 av Fellesforbundets medlemmer.

Avtalen gjelder for arbeidstakere innenfor overnattingsvirksomhet, serveringsvirksomhet, cateringvirksomhet og lignende på land.

– Kan bli streik

Fellesforbundets forhandlingsleder Clas Delp understreker at målet er å komme til enighet med NHO Reiseliv om et resultat medlemmene kan akseptere, men at dersom dette ikke går, er streik et faktum.

– Vi vet av erfaring av tvungen mekling er en krevende prosess, og har derfor forberedt medlemmene våre på en potensiell konflikt dersom det ikke blir mulig å komme til enighet med motparten, sier Delp.

Han har troen på at de med Riksmeklerens hjelp vil lykkes med å oppnå en god løsning. Delp mener kravene som stilles av Fellesforbundet, er nødvendige for å skape en mer seriøs og konkurransedyktig bransje.

– I dette oppgjøret skal vi skal sørge for at ansatte i hotell- og restaurantnæringen får en reell økning i lønningene, slår Delp fast.

NTB

Fastrentene i Lånekassen går opp

Fra 1. mai øker rentene for de som betaler studielånet sitt med fastrente.

Alle som begynner å betale på studielånet, får automatisk flytende rente, men det er mulig å søke om fastrente. Det innebærer at man binder seg til en forhåndsbestemt rentesats i tre, fem eller ti år.

Når fastrentene i Lånekassen går opp i mai, får de som har bundet seg til tre år, få en rente på 4,678 prosent – opp 0,134 prosentpoeng fra i dag.

De med fem års bindingstid får en rente på 4,525 prosent, mens ti års bindingstid gir en rente på 4,458 prosent. Det er en økning på henholdsvis 0,182 og 0,183 prosentpoeng.

Flytende rente, som gjelder fra 1. mai, er 5,128 prosent.

Det er Finanstilsynet som observerer utviklingen av boliglånsrentene, og som fastsetter Lånekassens rentesatser basert på et gjennomsnitt av de beste tilbudene om boliglån i markedet.

Fra dette snittet trekkes 0,15 prosentpoeng, som gir Lånekassens renter.

I dag er det rundt 800.000 personer som betaler ned på studielånet sitt. 773.000 av dem har flytende rente, mens 15.300 har fastrente.

(©NTB)

NTB

Én av tre pasienter på norske sykehus er underernært

Én av tre pasienter på norske sykehus er underernært, ifølge en forskningsrapport. Halvparten av de underernærte er kreftpasienter.

– Det er overraskende at tallene er så høye. Vi trodde det var en viss risiko for underernæring i sykehus, men vi har ikke hatt så tydelige tall før, sier Ingvild Paur ved Nasjonal kompetansetjeneste for sykdomsrelatert underernæring til Aftenposten.

Norske forskere står bak rapporten, som er basert på undersøkelser av fire store sykehus i Norge.

Underernærte pasienter har større risiko for komplikasjoner, og alle pasienter har rett til tilpassede ernæringstiltak.

Avdelingsdirektør May Cecilie Lossius i Helsedirektoratet sier at sykehusene har en vei å gå. Hun sier også det jobbes med saken nasjonalt for å redusere variasjon mellom sykehus og øke kvaliteten.

NTB

Enighet i det sentrale lønnsoppgjøret i Spekter

Samtlige hovedorganisasjoner og Spekter ble i natt enige i de sentrale forhandlingene for titusenvis av ansatte.

Alle får et generelt tillegg på 13.650 kroner per år.

Oppgjøret er i tråd med frontfaget, det vil si lønnsoppgjøret i privat sektor mellom LO og NHO, som endte med en ramme på 5,2 prosent, skriver LO Stat i en pressemelding. De organiserer rundt 55.000 medlemmer i oppgjøret.

Forhandlingene i Spekter-området går over flere etapper. Hovedorganisasjonene og Spekter er nå blitt enige i de innledende og sentrale forhandlingene. Det skal nå forhandles videre lokalt med fagforeningene i virksomhetene.

Kjøpekraft er førsteprioritet

– Mange opplever trangere økonomi, og økt kjøpekraft er det viktigste i årets lønnsoppgjør, sier Lise Olsen, nestleder i LO Stat og forhandlingsleder.

I tillegg til selskaper som Vy, Posten, Avinor og NRK, omfattes også kultursektoren, helseforetakene og en rekke andre små og mellomstore virksomheter i oppgjøret.

Spekters direktør Anne-Kari Bratten sier i en pressemelding at de er fornøyd med å ha kommet til enighet.

Forventer solide lønnstillegg

Også YS melder at resultatet er et godt utgangspunkt for videre forhandlinger.

– Vi forventer at partene lokalt blir enige om solide lønnstillegg, slik at våre medlemmer sikres reallønnsvekst i årets oppgjør, sier Trond Ellefsen, forhandlingsleder for YS Spekter i en pressemelding.

For sykehusene er det avtalt et eget forhandlingsløp, som starter med sentrale forhandlinger med samtlige forbund torsdag 2. mai.

Tom Arild Støle

Søkte etter savnet mann

Fra leteaksjonen søndag 24. mars. Foto: Torbjørn Witzøe / Fædrelandsvennen

Det ble mandag gjort nye søk etter 25 år gamle Lukasz Jan Trusilo som er savnet etter at han havnet i sjøen ved Brufjellhålene i Flekkefjord palmesøndag.

Politistasjonssjef Liv Versland Seland ved Flekkefjord og Kvinesdal politistasjon opplyser til Fædrelandsvennen at det ble tatt i bruk drone under søkene.

- Det vil bli gjennomført flere søk med drone når værforholdene tillater det. Når det gjelder andre søk er det noe som fremdeles er til vurdering og planlegging, sier hun til avisen.

25-åringens jevnaldrende samboer Agnieszka Anna Brozyne døde etter å ha blitt hentet opp fra sjøen etter hendelsen 24. mars.

NTB

Seks kjørte for fort og fikk bot

UP har tirsdag hatt laserkontroll i 60-sonen på E39 ved Rom.

Operasjonsleder Tom Einar Gausdal i Agder-politiet opplyser via X klokka 11.20 at det ble utferdiget seks forenklede forelegg under kontrollen.

Høyeste hastighet var ifølge politiet 80 km/t i 60-sonen.

NTB

Rekordmye dårlig oppdrettslaks

Både Mattilsynet og fiskeriministeren er bekymret for at det er nå er satt ny rekord i mengden oppdrettslaks som ikke egner seg til menneskemat.

Åtte uker på rad har over 35 prosent av laksen som har blitt slaktet vært i så dårlig forfatning at den har blitt klassifisert som produksjonsfisk.

I uke 13 var andelen oppe i hele 38,8 prosent – nesten dobbelt så mye som samme uke i fjor, og ny rekord. Det melder Intrafish basert på ferske tall fra Mattilsynet.

Produksjonsfisk er oppdrettsfisk med sår og skader som ikke skal omsettes til menneskemat før den har blitt feilrettet innenlands. Feilretting i oppdrettsbransjen innebærer blant annet utsortering av dårlig fisk og videreforedling til andre produkter.

Mattilsynet sier til Intrafish at det er bekymringsfullt at så mange fisk har dårlig velferd.

– Oppdretterne må jobbe forebyggende for å snu den negative utviklingen vi har sett de siste årene, sier direktør for regelverk og kontroll i Mattilsynet, Inge Erlend Næsset.

Fiskeriminister Cecilie Myrseth (Ap) vil ikke spekulere på årsakene, men også hun omtaler utviklingen som bekymringsfull.

– Hvis ikke forholdene bedrer seg, er jeg redd det kan få konsekvenser for eksporten av laks fra Norge, sier hun til nyhetsnettstedet.

Andelen produksjonsfisk har ifølge Mattilsynet økt jevnt fra 5 prosent i 2018 til 15 prosent i 2023. Det er mest produksjonsfisk om vinteren.

(©NTB)

NTB

Nattens viktigste nyheter

Dette er de viktigste nyhetene fra natten, ifølge NTB:

Norge og fem andre land inngår sikkerhetsavtale om Nordsjøen

Norge er enig med Storbritannia, Belgia, Danmark, Nederland og Tyskland om å inngå en sikkerhetsavtale i Nordsjøen. De seks landene har undertegnet en felles erklæring som blant annet gjør det mulig å dele informasjon, skriver nyhetsbyrået Reuters.

– Vi har en fellesinteresse med naboene våre i Nordsjøen om å verne den kritiske infrastrukturen vår, sier energiminister Terje Aasland, ifølge NRK.

Landene skal også jobbe sammen med å innføre ytterligere sikkerhetstiltak og overvåking av infrastrukturen i Nordsjøen.

Mann oppførte seg truende med luftpistol i Oslo

Flere personer opplevde seg truet av en mann med en gassdrevet pistol i Oslo sentrum sent mandag kveld. Politiet fikk til slutt kontroll på mannen og luftvåpenet. Ingen ble skadd, men flere opplevde situasjonen som skremmende. Politipatruljer lette etter ham ved Youngstorget og Skippergata i Oslo sentrum. Klokken 23 hadde politiet pågrepet ham.

Foreldrene kritiserer sykehus etter at gutt døde i tannoperasjon

Foreldrene til den tre år gamle gutten som døde under en tannoperasjon i Stavanger, vil ha svar på om tragedien skyldes svikt i rutinene på sykehuset. Barnet hadde noen underliggende helseutfordringer.

Foreldrene trengte tolk for å snakke om sønnens helsesituasjon, men de fikk ikke tilbud om tolk i forkant av inngrepet. De er kritiske til om sykehuset har håndtert informasjonen om gutten på riktig måte før han ble lagt i narkose. Klinikksjef Geir Lende sier til avisen at de skal legge til rette for at alle forhold omkring saken blir belyst.

Tesla inngår forlik i søksmål om dødsulykke i USA

Tesla har inngått forlik i et søksmål anlagt av familien til en person som omkom da en selvkjørende Tesla Model X krasjet på en motorvei i California i 2018.

Størrelsen på forliket er ikke offentliggjort, og rettssaken, som etter planen skulle begynne tirsdag, blir dermed avlyst.

Familien til Walter Huang anla søksmål for uaktsomhet og uaktsomt dødsfall i 2019 for å holde Tesla ansvarlig for ikke å leve opp til markedsføringen når det gjaldt førerassistanse og sikkerhetsteknologi i bilene.

USA ødela luftvernsystemer i angrep mot houthiene

Det amerikanske militæret melder at de har gjennomført angrep mot luftvern- og dronesystemer til Jemens Iran-støttede houthi-styrker ved Rødehavet.

Angrepene skjedde mandag, ifølge den amerikanske sentralkommandoen (Centcom), som melder om at to missiler var klare til å avfyres fra et luftvernsystem da det ble angrepet.

Videre ødela de amerikanske styrkene en bakkekontrollstasjon og en drone som ble skutt opp over Rødehavet.

(©NTB)

Åse Astri Bakka

13 førere fikk fartsbøter

UP har mandag gjennomført laserkontroll på E39 på Rom i Lyngdal.

Ifølge Agder-politiets operasjonsleder Tom Einar Gausdal ble det skrevet ut 13 forenklede forelegg under kontrollen.

Høyeste hastighet skal ha blitt målt til 75 km/t i 60-sonen.

NTB

Arendal-drapet: Politiet var hos siktede to uker før drapet

To uker før en kvinnelig apotekansatt ble drept i Arendal, var politiet på døren hos mannen som nå er siktet for drapet.

Det bekrefter politiadvokat Anja Bruvoll overfor VG.

– Det var en patrulje hos siktede 24. mars i år. De var der for å forkynne et straffesaksdokokument som ikke har betydning for saken, sier politiadvokat Vanja Bruvoll til VG.

Den drapssiktede mannen er i 60-årene. Han er varetektsfengslet i fire uker og nekter straffskyld. Hun ønsker ikke si hvilke konkrete funn som gjorde at mannen i 60-årene ble pågrepet og siktet.

– Vi sier ikke at han er gjerningspersonen, vi er ikke der. Det er ennå mye vi ikke kan utelukke, sier Bruvoll.

(©NTB)