Profilert forsker fra Farsund

Filippa Lentzos (nr. to fra venstre) bodde i Farsund frem til hun var ti år. I dag er hun en internasjonal forsker med fokus på sikkerhet og styring av nye teknologier i biovitenskap. her fra en paneldebatt i 2014.

I fjor ga hun ut sin første bok med tittelen Biological Threats in the 21st Century. Her fra boklanseringen i Washington DC.

Filippa Lentzos bor til daglig i den sveitsiske hovedstaden Bern, men har oppdrag rundt forbi. Her holder hun et foredrag om "Trusselen om produsert sykdom: fortid, nåtid og fremtid av biologiske våpen" til et publikum på rundt 100 forskere ved European Molecular Biology Laboratory (EMBL) i Heidelberg 18. februar 2015.Foto: EMBL/Photolab/Schupp

Filippa Lentzos flyttet fra Farsund til London da hun var ti år. I dag bor hun i sveitsiske Bern, og er en akademisk forsker som spesialiserer seg på sikkerhet og styring av nye teknologier i biovitenskap.

— Mitt arbeid handler om å forebygge bruk av biologi som våpen. Fysikere og kjemikere har en lang historie i å engasjere seg i sikkerhetsmiljøet og i det militære.

Les hele saken med abonnement