Dermed blir det to treningssentre like ved hverandre, på industriområdet Åmot i Kvinesdal, nemlig Shape og Instinct. Slik kommenterer Thor Ivar Hornnes fra Instinct-kjeden denne problematikken:

– Det tror jeg kommer til å gå bra. Man sa jo det samme den gang den første dagligvare-kjeden fikk konkurranse. I dag har vi jo mange av dem. Dette er rett og slett snakk om utvikling. For øvrig vil vi tilby et litt annet tilbud enn Shape. Mens de har mye sal-trening, så som yoga for eksempel, så vil vi ha fokus på apparater, så som tredemøller, sykler, vekter og slike ting, sier han.

Daglig leder i Shape, Linn Gyland, påpeker på sin side at de har tilbud om yoga og sal-trening.

– Men hovedtyngden vår er på apparater, kondisjonstrening og styrketrening. Vi har nettopp investert en million i nytt utstyr, forteller Gyland.

Man sa jo det samme den gang den første dagligvare-kjeden fikk konkurranse.

Thor Ivar Hornnes er dessuten tidligere norgesmester i bodybuilding, og har jobbet i flere år med utvikling av flere kjeder.

– Jeg var med å bygge det første treningssentret i Kristiansand tilbake i 1982. I dag er det 25. Flere og flere trener. Det er rett og slett behov for flere treningssentre, mener han.

Lokal driver av det nye treningssenteret Instinct i Kvinesdal blir Geir Inge Sirnes. Tidligere norgesmester i bodybuilding, Thor Ivar Hornnes, representerer kjeden. Foto: Bjørn Hoel

Optimistisk

Geir Inge Sirnes skal drifte dette nye treningssenteret på Åmot, og sier at han er optimistisk på vegne av dette prosjektet.

– Og så kommer jeg til å få back-up fra kjeden, sier han.

Disse lokalene ble tidligere leid av Shape, som har flyttet til et annet sted på industriområdet.

– Det er jo veldig bra for oss at disse lokalene er bygget for å være et treningssenter, så slipper vi å gjøre så mange endringer, innskyter Thor Ivar Hornnes.

Men noen forandringer vil det bli. Eksempelvis vil deres farger være grå og lysegrå.

– Det betyr ikke at vi er tilbaketrukne og mindre fargerike. Hvis du ser på plakaten utenfor her, så forstår du hva jeg mener. Vi er ikke akkurat beskjedne, humrer Hornnes.

Det betyr ikke at vi er tilbaketrukne og mindre fargerike.

Geir Inge Sirnes blir lokal driver av det nye treningssenteret Instinct i Kvinesdal. Her sammen med Thor Ivar Hornnes, som representerer kjeden. Foto: Bjørn Hoel

10 år

Han og kollega Sirnes forteller at de har inngått en leiekontrakt på 10 år med huseier.

– Vi tenker langsiktig, og har nok resurser til å være tålmodige om det skulle bli noen innkjøringsproblemer. Så vil vi tilstrebe å tilby det beste av det beste, reklamerer de.

Motivert

Når det gjelder Geir Inge Sirnes så understreker han at han er motivert for å få flere til å trene.

– For noen år siden jobbet jeg i et pizzabakeri. Tidligere har jeg trent mye med vekter. Men så sluttet jeg å trene. Jeg spiste også mye og levde usunt. Det endte med hjerteproblemer. Jeg har en stent her, sier han og peker i retning hjertet.

– Jeg er veldig motivert for å hjelpe flere kvindøler til å komme i form, fortsetter Sirnes.

Jeg spiste også mye og levde usunt.

I dårligst form

Hornnes på sin side forteller at han nylig hørte på et radioprogram, hvor det fremgikk at tidligere så bodde de fleste som var i dårlig form i byene.

– Men nå har det snudd. I dag bor de som er i dårligst form på bygda. Det er i grunnen rart, for her bor man jo i naturen. Jeg er overbevist om at det har noe å gjøre med alle treningssentrene som har kommet, sier Thor Ivar Hornnes.

I dag bor de som er i dårligst form på bygda.

Han opplyser at de vil åpne dørene mellom 20. og 30. juni.

– Da vil vi blant annet tilby noen gratis timer, slik at folk kan se hva vi holder på med. Men den virkelig store, offisielle åpningen skjer først til høsten. Vi har ikke spikret noen dato ennå, men jeg antar at det blir sent i august en gang, ser Hornnes.