Politiet mottok melding om trafikkulykken klokken 19.35.

– Alle nødetater er sendt til ulykkesstedet. Ambulansen vil kjøre to personer til sykehus for kontroll. Ellers er det ingen alvorlige personskader. Bilberging er også til stede, og det forventes at veien vil bli åpnet om kort tid, sier operasjonsleder ved Agder politi, Audun Eide til Kvinesdal24 ved 20.15-tiden søndag kveld.

Krysse veien

Ulykken har skjedd på Egelandssletta i vestgående kjøreretning, like før 60 sonen oppheves til fartsgrense 80 kilometer i timen.

Ifølge operasjonssentralen skal en bil ha forsøkt å krysse over til en annen vei på motsatt side.

Føreren av bilen som kjørte like bak vedkommende har trolig ikke vært oppmerksom på at vedkommende ville krysse veien, og har dermed kjørt inn i den foranliggende bilen.

Gjennom hele helgen har det vært svært stor trafikk gjennom Kvinesdal som følge av at E39 trafikken har vært ledet på fylkesveiene 465 og 461. Ulykken søndag kveld skjedde på Egelandssletta. Foto: Torrey Enoksen

– Føreren av bilen som kom bak har trolig ikke vært oppmerksom på at bilen foran vedkommende ville krysse veien, sier Eide.

Stor trafikk denne helgen

Det er ikke meldt om alvorlige personskader, men hendelsen førte til at det oppsto store trafikale utfordringer.

Fylkesvei 465 over Øyesletta har siden begynnelsen av mars i år fungert som omkjøringsvei for E39 mellom Handeland og Feda som for tiden er under ombygging.

Som følge av Kristi Himmelfartsdagen torsdag, har mange fra blant annet Rogaland benyttet denne langhelgen til å besøke hyttene sine på Sørlandet. Gjennom hele helgen har det derfor vært veldig mye trafikk på omkjøringsveien.