Årets 1. mai-tog i Kvinesdal. Foto: Stine Grønolen
Årets 1. mai-tog i Kvinesdal. Foto: Stine Grønolen
Salt og Pepper fra Kvinesdal kulturskole sto for underholdningen under gudstjenesten i Liknes kirke. Foto: Stine Grønolen
Sokneprest Leiv Gunnar Skiftun sitt budskap i dag var at de som vil være store, skal tjene andre. Foto: Stine Grønolen

Onsdag formiddag ble det invitert til gudstjeneste ved sokneprest Leiv Gunnar Skiftun. I fjor preket han om gjestfrihet, og i år hadde han fokus på maktmisbruk blant verdens ledere.

– Den som skal være stor, skal tjene de andre, siterte Skiftun fra Bibelen.

– Makt kan gå til hodet på oss alle, det ligger i vår natur. Vi tror vi får rettigheter som ingen andre har, og det er ødeleggende, fortsetter han.

En av parolene i årets 1. mai-tog i Kvinesdal. Foto: Stine Grønolen
Kvinesdal skolekorps spilte opp i 1. mai-toget. Foto: Stine Grønolen

Viktig å markere

Etter gudstjenesten i Liknes Kirke, var det tid for bekransing av minnestøtten. Dag Fredriksen (AP) holdt årets bekransing-tale. Han fortalte om de mennene som står på minnestøtten, og hvordan de ga sitt liv for at vi i dag skulle kunne leve i et fritt og velstående Norge.

Dag Fredriksen mener at det er vår plikt å være evig takknemmelige til de som ga sitt liv for våres fred. Foto: Stine Grønolen

– Vi skal hedre våre sambygninger som ofret seg for vår frihet, sier han.

Sven-Arne Solberg fra fagforbundet mener det er viktig å gå i tog.

– Vi må gå i tog, for å markere hvor godt vi har det, mener Solberg.

Ap-politiker Kari Rennestraum er enig.

– Det er viktig med denne markeringen, for at vi ikke skal glemme alt arbeidet som ligger bak vår frihet, forteller hun.

Kvinesdal musikkorps har som tradisjon å spille denne dagen. De ledet an i toget som gikk fra Liknes sentrum til Kvinesdal kulturhus, hvor det ble servert pølser og kake.

Sven-Arne Solberg (Fagforbundet) og Kari Rennestraum (Ap). Går i tog fordi de mener det er viktig å markere denne dagen. Foto: Stine Grønolen
Korpsleder Tom Gallatin er i godt humør denne dagen, og drar noen vitser mellom Korps- innslagene. Foto: Stine Grønolen

Fortsatt noe å kjempe for

Bente Ingebretsen, årets ordførerkandidat fra Arbeiderpartiet, var også til stedet for å holde en tale til de fremmøtte.

– 1.mai er både en kampdag og festdag. Vi har mye å minnes, mye å forsvare, og fortsatt mye å kjempe for, forteller Ap sin nye ordførerkandidat.

Hun kommer også med kritikk til deler av dagens regjering, som hun ikke mener ivaretar norske arbeideres rettigheter på en rettferdig måte.

– Vi ser at de rikeste får mer, mens de med minst må betale mest. Vi i arbeiderpartiet kjemper for et sterkere fellesskap – for alle, avslutter hun.

Markering av 1. mai i Liknes sentrum. Foto: Stine Grønolen
Markering av 1. mai i Liknes sentrum. Foto: Stine Grønolen
Markering av 1. mai i Liknes sentrum. Foto: Stine Grønolen
Markering av 1. mai i Liknes sentrum. Foto: Stine Grønolen