Per Sverre Kvinlaug er Kvinesdal KrFs ordførerkandidat ved årets kommunevalg. Foto: Mona Wikøren
Per Sverre Kvinlaug er Kvinesdal KrFs ordførerkandidat ved årets kommunevalg. Foto: Mona Wikøren

Det sier Per Sverre Kvinlaug som er Kvinesdal KrFs ordførerkandidat.

Kvinlaug ble valgt inn i kommunestyret første gang i 2003. I perioden 2007 til 2015 var han varaordfører. Den siste perioden har han vært ordfører.

Han forteller at han alltid har vært samfunnsengasjert, først og fremst gjennom frivillig arbeid. På videregående skole i Sirdal hadde han samfunnsfag som fordypningsfag.

– Dette var midt i EU-kampen. Jeg husker vi hadde noen fantastiske diskusjoner, smiler Kvinlaug.

Ordføreren har utdannelse fra Gimlekollen mediesenter og ble senere redaktør for Radio Kvinesdal. Da distanserte han seg politisk. Men etter denne perioden fikk han spørsmål om å stille til valg for KrF. Det takket han ja til og har siden vært politisk engasjert.

Valgresultat, årstallOppslutning Kristelig Folkeparti, prosent
201519,5
201116,4

– Hvilket valgløfte har du holdt?

– Vi har fått på plass alle utbyggingene vi har lovet, vi har åpnet ungdomshuset, vi har tilgjengeliggjort næringsareal og beholdt Feda Omsorgssenter.

– Hvilket valgløfte har du brutt?

– Jeg tror ikke det er løfter jeg har brutt, men vi er ikke i mål med alt. Jeg skulle ønske vi hadde fått bygget nytt omsorgshjem i Stadionveien 5. Selv om det var trist med brannen ved omsorgssenteret, så åpner dette likevel for nye muligheter for realisering.

Per Sverre Kvinlaug tar valgomaten på Kvinesdal24. Foto: Mona Wikøren

– Er det noe du angrer på, politisk, den siste fireårsperioden, og hva ville du i så fall gjort annerledes?

– Jeg har aldri sett meg selv som ufeilbar. På et tidspunkt kan noe virke fornuftig, mens man i ettertid ser ting annerledes. Det er helt sikkert ting jeg kunne ha sagt og gjort annerledes.

Jeg har aldri sett meg selv som ufeilbar.

– Nevn én ting du er spesielt fornøyd med å ha oppnådd denne perioden?

– Vi har klargjort og fått etableringer på næringstomter. Skal vi ha noe å fordele, så må vi sørge for å skaffe oss inntekter som kan fordeles. Ellers har vi blitt vertskommune for NAV og vitensenteret skal etableres. Og så må jeg peke på «Kjør med ved».

– Hvilke personlige egenskaper har du som gjør deg egnet til å være ordfører?

– Det inntrykket jeg håper at folk sitter igjen med, er at jeg er en person som tilstreber å finne løsninger som er til det beste for kommunen. Og så håper jeg at jeg oppleves som handlende og løsningsorientert.

– Hvilket/hvilke parti(er) er aktuelle å samarbeide med i kommende periode?

– Vi har lang historikk med samarbeid med ulike konstellasjoner, og jeg vil ikke lukke noen dører. Velgerne gir en retning gjennom valget.

Resultatet på Per Sverre Kvinlaugs valgomat-test er at han er mest enig med seg selv med en score på 95 prosent. Foto: Mona Wikøren
Resultatet på Per Sverre Kvinlaugs valgomat-test er at han er mest enig med seg selv med en score på 95 prosent. Foto: Mona Wikøren

– Hvilket/hvilke parti(er) er det helt uaktuelt å samarbeide med?

– Det har jeg allerede sagt litt om. Jeg synes det er en styrke at vi har et godt, politisk samarbeidsklima som finner felles løsninger.

– Er du åpen for at det kan bygges ut mer vindkraft i Kvinesdal?

– Nei.

– Bør det innføres eiendomsskatt på hus og hytter for å gi en mer romslig kommuneøkonomi?

– Nei.

– Syns du fire dagers skoleuke bør avvikles for alle skoler i kommunen?

– Vi er for lokalt tilpassede løsninger, og mener at foreldrenes og Foreldrenes Arbeidsutvalg sit syn må vektlegges. Vi vet dessuten at læringsutbyttet ikke er annerledes om man har fire dagers skoleuke.

Her kan du lese Kvinesdal KrFs valgprogram.