Regjeringen har besluttet at frisører er et av yrkene som kan åpne dørene igjen den 27. april.

Wenche M. Bauer ved Picasso frisør synes det fremdeles hviler mye usikkerhet over regjeringens beslutning.

– Jeg synes det er usikkert for de sier vi kan åpne senest da, men vi vet ikke hvordan det blir i forhold til smitteverntiltak. Kan alle ansatte være tilbake på jobb da, eller gjelder det et visst antall? Hvor mange kunder kan man ha inne i salongen samtidig, og hvilke tiltak blir det eventuelt rettet mot avstand? Men vi kommer til å gjøre hva vi kan for å være på jobb, forteller Bauer.

Hvor mange kunder kan man ha inne i salongen samtidig, og hvilke tiltak blir det eventuelt rettet mot avstand?

Smitteverntiltak

Hun understreker at de gleder seg masse til å være på jobb igjen.

– Men først må vi få på plass smitteverntiltak for å vite hvordan vi skal håndtere jobben vår og kundene våre på en sikker og god måte. Vi vil også kunne søke om støtte fra 17. april, så selv om det ikke er i nærheten av det økonomiske tapet av å holde stengt så lenge, så skal vi reise oss igjen etter dette. Det viktigste for oss er at vi alle kommer tilbake i jobb etter dette.

Men først har de en påskeferie i vente. Forberedelsene til åpningen tar de rett etterpå.

– Det er greit å vite mer om hvordan det blir fremover, som hvor mange kunder vi kan ha.

– Hvordan syns du regjeringen har håndtert koronakrisen med tanke på bedrifter?

– De gjør nok så godt de kan, men i forhold til permitteringer og dagpenger så er det ikke optimalt. Folk som har søkt om dagpenger eller forskudd, har ikke fått det utbetalt enda.

Men først må vi få på plass smitteverntiltak for å vite hvordan vi skal håndtere jobben vår og kundene våre på en sikker og god måte.