– Rockenissen er klar med flere harde julepakker til folket, for dagens kvartett slipp er et solid og spennende slipp kan man si. Vårt kjære naboland trumfer majoriteten denne gangen, og vi kan blant annet glede oss til comeback, salige svenske gloser og nostalgi som vi få Øyesletta til å riste! skriver festival-ledelsen i en utsendt pressemelding.

Høydepunkt

De mener selv at svenske LOK kommer til å bli ett av høydepunktene på sommerens festival.

– LOK fra Göteborg er tilbake etter 17 års stillhet og det med stor entusiasme, for dette er et band vi gleder oss massivt til! Bandet som hadde aktive år fra 1995 til 2002 med konseptet hardrock med svenske tekster, hadde i år 20-årsjubileum for utgivelse av sitt første album «Naken, blästrad och skitsur». Dette ble feiret med en eksklusiv sommerturné for å hylle sine enormt mange tilhengere, heter det i pressemeldingen.

Dette er et band vi gleder oss massivt til!

Bandet har høstet flere priser for sitt verk, og deriblant «Beste Hardrock» i 1999. En av de siste live-opptredene fra LOK var da de var forband for selveste AC/DC i 2001.

– De vil gi både gamle og nye fans en solid smakebit av deres unike, svensktalende og hardt svingende rockpunkmetal-hybrid, lyder det i pressemeldingen.

Klare for Norway Rock Festival 2020: Tyske U.D.O. med evigunge Udo Dirkschneider fra Accept i spissen. Foto: Pressebilde

Legende

Tyske U.D.O. er nok velkjent for mange, og frontes av heavy metal-legenden Udo Dirkschneider. Han startet U.D.O. i 1987 etter han forlot ACCEPT, som har selv startet på begynnelsen av 70-tallet, og hadde stor suksess med.

U.D.O. debuterte med albumet «Animal House» i 1987, og deres seneste fullengder «Steelfactory» ble sluppet i 2018.

– U.D.O. spiller heavy speed metal av ypperste klasse, og har gjennom årenes løp spilt på alle tenkelige scener og festivaler, skriver Norway Rock-ledelsen i pressemeldingen.

At gutta fremdeles holder koken er det ingen tvil om, de skal gi ut nytt album i 2020 og opptre på blant annet Wacken Open Air - samt altså på Øyesletta.

Klare for Norway Rock Festival 2020: Blues Pills fra Sverige, som spiller psykedelisk bluesrock. Foto: Pressebilde

Bluesrock

Blues Pills karakteriseres som en spennende, svensk kvartett som vil bli «et deilig tilbakeblikk i tiden». Bandets sjanger baserer seg nemlig på psykedelisk bluesrock.

– De er en fryd for øret. Live er de rett og slett en opplevelse. Tenk på musikk med elementer fra Aretha Franklin, Led Zeppelin, Janis Joplin med tøffe gitarriff, drivende bass og tunge trommer toppet med karismatisk vokal. Det er Blues Pills! skriver Norway Rock-ledelsen.

De er en fryd for øret.

Bandet er signert på tyske Nuclear Blast, som blant andre har band som velkjente Nightwish, Dimmu Borgir, In Flames og mange flere. Blue Pills sitt første studioalbum havnet på både amerikanske Billboard og German Media Control Chart. I 2020 står bandet blant annet på plakaten til Download Festival, Graspop Metal Meeting og Master of Rock.

Klare for Norway Rock Festival 2020: KISS-tribute-bandet Kiss Forever Band fra Ungarn. Foto: Pressebilde

Hyller KISS

Fra Ungarn kommer KISS-tribute-bandet Kiss Forever Band, som i 2020 feirer sitt 25-årsjubileum med en stor Europa-turné.

Bandet har siden starten gjort over 1.300 konserter i 30 forskjellige land. I januar 2012 vant bandet den offisielle tittelen «#1 European KISS tribute band». Som det eneste KISS tribute band fra Europa deltok de i bandfinalen i Las Vegas organisert av «KISS Monster Mini Golf». Mer enn 200 KISS tribute bands over hele verden deltok, men kun de fire beste KISS-tribute band i verden gikk videre.

Foruten alle KISS sine hitlåter spiller bandet også noen overraskelser fra den eldre katalogen til KISS.

Dette blir rett og slett en opplevelse i seg selv i Kvinesdal i sommer.

– Kiss Forever Band gjør et forrykende autentisk show, og det er bare å glede seg. Dette blir rett og slett en opplevelse i seg selv i Kvinesdal i sommer, heter det i pressemeldingen.