De to kommunene har inngått avtale om dette som gjelder fra 1. november 2020.

Bakgrunnen for saken er at kommunene fra den nevnte datoen plikter å ha psykologkompetanse ansatt i kommunen. Tilskudd som kommunene har kunnet søke Helsedirektoratet om til kommunepsykolog innlemmes i rammetilskuddet.

Flekkefjord og Kvinesdal kommune har vurdert at det vil være hensiktsmessig å samarbeide om en felles psykolog for voksne.

Stillingen som psykolog for voksne inngår som en del av kommunens helsetjeneste og skal bidra til å styrke kompetansen og kvalitetssikre arbeid knyttet til voksne sin psykiske helse. Stillingen skal bidra til videreutvikling av kommunens tjenester med vekt på lavterskeltilbud, herunder rask psykisk helsehjelp. Gjennom systematisk veiledning og tverrfaglig samarbeid skal psykoogen bidra til økt kompetanse i kommunene. Psykolog for voksne skal også gi tjenester til innbyggerne i Flekkefjord og Kvinesdal, både gjennom individuelle og gruppebaserte tilbud.

Psykologen skal ha 60 prosents stilling i Flekkefjord kommune og 40 prosents stilling i Kvinesdal kommune. Flekkefjord kommune er vertskommune og sender årlig refusjonskrav til sine naboer i Kvinesdal for lønnsmidler til de 40 prosentene.