Stortingspolitiker Odd Omland er hovedtaler i Farsund og Flekkefjord. Foto: Frilans

– Vi har mye bra i dag og mye er godt utbygget, men det er veldig viktig å ta vare på det vi har og de rettighetene som arbeiderne i Norge har. Det har vist seg at Arbeidsmiljøloven har vært truet og endret, så de rettighetene vi har i dag er ingen selvfølge. Arbeid er basisen for et godt samfunn, men arbeid til alle eller et godt treparts-samarbeid er heller ingen selvfølge, sier Abrahamsen.

På morgenen starter dagen med 1. mai-frokost på Ekko i regi av SV før arrangementet flyttes til Byparken, hvor arrangementet starter med en konsert med duoen Steinar Reinertsen og Jarle Viken.

Appeller

Deretter skal Arnt Abrahamsen og Yngve Kronstad-Johansen fra Fellesforbundet holde en appell mens hovedtalen blir holdt av stortingsrepresentant Odd Omland.

– Han er en erfaren politiker og samfunnsbygger som har sine røtter fra gulvet og gått alle gradene i industrien før han ble ordfører og senere stortingspolitiker, sier Dag Andreassen, leder av 1. mai-komiteen og leder av Farsund AP.

Også ordføreren ser frem til å holde en appell

– Jeg vil prøve å ha tre-fire punkter som jeg vil fokusere sterkt på, og prøve å få fram hvorfor de er viktige både for landet og ikke minst oss i Farsund. Jeg er også en regionalmann, så det er veldig viktig at vi legger til rette for å utvikle et godt lokalmiljø i Lister-regionen, sier Abrahamsen.

Arrangementet avsluttes på Park-kafeen.

Lister

Vi kom dessverre i skade for å bruke fjorårets program for flere av Lister-kommunene i torsdagens papiravis. Her er det som vil skje under årets 1. mai-markering i Lister for øvrig.

I Lyngdal inviteres det til frokost i rådhuskjelleren med taler, underholdning og noe å spise. I tillegg til appeller, vil Trond Henry Blattmann stå for hovedtalen. Arrangementet avsluttes med rosenedleggelse på bautaen over ofrene fra regjeringskvartalet og Utøya.

I Kvinesdal blir det flaggheising, gudstjeneste, bekransing av minnestøtten, 1. mai-tog og et arrangement i kulturhuset hvor stortingsrepresentant Kari Henriksen vil stå for hovedtalen.

I Flekkefjord vil Odd Omland stå for hovedtalen.