Kvinesdal Frp vurderer å stille mistillit mot rådmann Camilla Dunsæd.

Styret for Sørlandet sykehus vedtok nylig med seks mot fire stemmer at landsdelen skal ha tre sykehus i fremtiden og at Kristiansand skal være hovedsykehus. Camilla Dunsæd støttet direktøren i dette forslaget.

Trekke seg?

— Jeg mener at det bør stilles mistillit til rådmann Camilla Dunsæd, som i kraft av styreledervervet ikke sikret fødende og akuttberedskapen, sier Frp-politiker Runar Nilsen til avisen Agder.

Han mener Dunsæd i første omgang selv bør vurdere å trekke seg fra jobben som rådmann i Kvinesdal.

— Kommunen er tjent med å ha en rådmann som jobber for den politiske folkeviljen, og ikke bli dolket av sin egen administrative leder, mener Frp-politikeren.

Rolleblanding

Han viser formannskapets uttalelse i fjor om at sykehuset må bestå med de livsviktige funksjonene.

— Dunsæd kan ikke sitte i begge posisjonene som nå har visst seg å være så motstridende, hevder Nilsen overfor Agder og presiserer at dette ikke er et personangrep på Dunsæd, men et angrep på rolleblandingen.

Han er overbevist om at dersom Dunsæd hadde vært ansatt i en privat bedrift, for på fritiden å undergrave arbeidsplassen sin, så hadde hun umiddelbart fått sparken for lojalitetsbrudd.

Full tillit

Ordfører Svein Arne Jerstad (AP), har på sin side full tillit til Dunsæd.

— Spørsmål knyttet til rollene har vært avklart i forkant, og det er ingen grunn til å stille dem på nytt, sier han.

Dette påpeker også Camilla Dunsæd selv i en epost til avisen:

— Jeg fortsetter som rådmann så lenge kommunestyret har tillit til at jeg kan utføre min jobb som rådmann på en god måte. Habiliteten i forhold til både å være rådmann og styreleder har vært vurdert juridisk, og funnet i orden.

Hun påpeker videre at styret ikke har sagt ja eller nei til fødeavdeling i Flekkejford, men at styret sa at beslutningen skal avventes inntil nasjonal helse- og sykehusplan foreligger fra regjeringen.