Medprogramlederen og stuntreporteren til Ylvis-brødrene skal hjelpe sitt barndoms paradis, Lista til å bli norgesmester i verdensrekorder – og det i beste sendetid.

– Mange mindre steder har verdensrekorder – og det setter dem veldig på kartet. Det ønsker vi at Lista også skal få. Det er veldig gøy å bruke den posisjonen man har til å fronte noe man syns er bra, sier Magnus Devold til Lister24. Den direkte foranledningen til at Ylvis-brødrenes stuntreporter valgte nettopp Lista, er at hans mor er fra Borhaug. Lista var hans barndoms paradis. Nå ønsker han å gi noe tilbake.

Rekorder– Vår research avdekket at Lista ikke har noen skikkelig verdensrekord – i hvert fall ikke en rekord som går på dette med størrelse. Nå får dere det, sier Magnus Devold.

På det direktesendte underholdningsprogrammet «I kveld med Ylvis – LIVE» i beste sendetid tirsdag kveld, avslørte han litt av hva det jobbes med. Blant annet ble det vist en reportasje som avslører at man vil stjele Lyngdals nærmere 20 år gamle rekord i å ha verdens største kompe.

– I tillegg jobber vi med å lage verdens største spark og verdens største strikkevott, avslører Magnus Devold selv overfor regionavisen Lister.

RivalerMagnus Devold syns det er ekstra gøy å gjøre et nummer ut av rivaliseringen mellom Farsund og Lyngdal. Fra sine ferieopphold på Lista har Devold selv minner fra denne kivingen mellom nabokommunene.

– Da vi fant ut at Lyngdal har en verdensrekord, var det ekstra gøy å ta den siden de er nabokommunen. Det blir liksom litt ekstra stas, sier Magnus Devold.

Han er sønn til den utflyttede Borhaug-kvinnen Tove Devold, som var født Olsen og var datter til Elny og Trygve Olsen som bodde i Borhauggarden. Hun flyttet til Oslo noen år før Magnus ble født. Den gryende TV-stjernen er for øvrig også barnebarn til journalist, forfatter og musiker Simon Flem Devold – på farssiden.

Øgrey jobber

Det er ikke første gang Magnus Devold setter Lista på kartet via Ylvis-brødrenes suksessprogram. I fjor høst slo han til med å snakke vaskeekte og gammelmodig Båro-dialekt både i showet og i en episode av serien «Swahiliwood». I den episoden ringte han blant annet frisørsalongen «Sjå å få kløpt deg» i Farsund.

Men nå er det altså verdensrekorder som gjelder. Arbeidet er i full gang. Det meste skjer lokalt. Blant annet er det mekaniske verkstedet Einar Øgrey Farsund AS engasjert. De skal både lage den store gryta som verdens største kompe skal kokes i – og de er i gang med å lage verdens største spark.

– Målet er tre verdensrekorder. Det er det vi har tid og penger til. Til å bistå med kjempekompa har vi fått hjelp av deres lokale kompeekspert, Kompe-Kurt, forteller Magnus Devold.

Avduking

Han håper nå å sette Lista på kartet. Det vil han i hvert fall gjøre ved at stedet blir gjenstand for oppmerksomhet i tre Ylvis-programmer på rad i beste sendetid på TV Norge.

– Det er veldig stas. Det er mange her på Østlandet som vet mye om sørlandsbyene. Men Lista er litt mer ukjent for mange, sier Devold.

I løpet av de kommende ukene vil han besøke Lista flere ganger for å inspisere rekordarbeidet. Lørdag 11. oktober skal alle rekordene etter planen være ferdig. Rekordgjenstandene skal stilles ut i Alcoa Miljøpark.

– Vi forsøker å lage en attraksjon. Det hadde derfor vært veldig gøy om mange vil komme på den avdukingen. Det er tross alt ikke så ofte man ser TV-reportasjer fra Lista. På åpningen vil kompa også være såpass fersk at den kan spises av dem som kommer, forteller Magnus Devold.

Selvsagt tar han med seg TV-teamet sitt for å lage innslag til Ylvis-showet den påfølgende uken fra avdukingen.