Buheii Vindkraftverk har nylig søkt om generell dispensasjon fra kommuneplanens arealdel for utbyggingen av vindmøller. Nå tar altså en av grunneierne - og den kanskje sterkeste motstanderen mot vindkraftverket - til motmæle igjen.

Helge Briseid Risnes viser i et brev til Kvinesdal kommune til at han har bekostet og har bruksretten frem til 2050 for ei hytte ved Heptetjødn. Denne vil bli omkranset av vindturbiner i 300‐400 meters avstand.

– I og med at det så langt ikke er avklart hva som skal skje med denne hytten vil en generell dispensasjon fra kommunens side være svært uheldig og sette de etablerte rutiner for nabovarsling ut av spill, skriver Høvåg-mannen.

Han viser videre til at den samme problematikken gjelder for arvingene etter Astrid Liv Risøens dødsbo, som får adkomstveien til vindkraftverket over sin eiendom.

– Det er i tillegg planlagt tre turbiner på samme eiendom og det på tross av at arvingene er sterkt imot at vindkraftverket realiseres, skriver Briseid Risnes, som nå søker advokathjelp.

– I og med at utbygger nå legger opp til å sette samfunnets etablerte rutiner ut av spill, ser vi oss nødt til å søke juridisk bistand slik lovverket gir oss rett til, slik at våre interesser i området blir forsvarlig ivaretatt, skriver han, før han avslutter:

– Vi vil med dette sterkt anmode om at kommunen ikke innvilger den generelle dispensasjonen utbygger ber om!