Rebecca Egeland savner ikke lyskrysset i Neset.

– Hva savner du mest med Kvinesdal?

– Knaben, dalene, åna. Naturen i Kvinesdal er utrolig flott og varierende, som gir mange muligheter for å være aktiv – gå på tur i fjellet, sykle, bade ... I tillegg har Kvinesdal den eneste plassen som selge Nicopylse.

– Og hva savner du minst?

– Lyskrysset i Neset. Det eneste lyskrysset som funker best når det ikke funker. Når vi er inne på trafikk, så savner jeg ikke spesielt kjørekulturen i Kvinesdal heller ...

– Hva må til for at du flytter tilbake til Kvinesdal?

– Så lenge familie og venner bor i Kvinesdal, så vil det ikke være vanskelig å flytte tilbake. Men det er klart, relevant jobb innen folkemusikk og kultur er førsteprioritering for å få meg tilbake til bygda.

– Hva er du mest opptatt av for tiden?

– Skal fullføre mitt andre mastergradsprosjekt til våren, så det er nok å henge fingrene i med det. Må vel snart starte å tenke på julegaver ... Så skal kjæresten flytte til meg på nyåret, så det er litt organisering der. Mye som skjer, men det meste er bare gøy!

– Hvilket reality-show hadde du valgt hvis du måtte delta i et?

– Tror jeg ville gjort det ganske greit på Farmen. Jeg greier meg primitivt, er ikke redd for fysisk arbeid, liker utfordringer både der man må bruke hodet og bruke hendene, jeg kan også en del historie om tidligere gardsdrift, så tror det hadde vært morsomt å bli satt i en slik setting.

– Hva har du på nattbordet?

– Alltid et vannglass. For tida ligger også Bruce Springsteens selvbiografi Born to run på nattbordet. En veldig ærlig og godt reflektert bok med alvor og humor. I tillegg ligger det også en dagbok og penn på nattbordet, dersom det trengs å skrive ned tanker før søvnen kommer.

– Hvordan bruker du sosiale medier?

– Det går mye i Facebook, Instagram og Snapchat. Kanskje litt mye Snapchat ... Bruker Facebook for å holde meg oppdatert på venner, og det er ofte her jeg har kontakt med venner jeg ikke møter så ofte. Ellers så blir det en del bildedeling på Instagram. Ellers er alle tre plattformene veldig greie tidsfordriv når jeg er på reise eller trenger et lite avbrekk og samtidig vil oppdatere meg på hva venner driver med.

– Hva gjør du når du skal koble av?

– Det varierer litt. Jeg er vel litt god til å koble av. Tar fram strikketøyet og ser på serier. Om været er greit så er det ikke ukjent at jeg tar en tur på fjellet, eller sykler.

– Hva er det første du tenker på når du våkner om morgenen?

– «Øhhh... Må eg virkelig våkne nå? Kan ta meg 5-10 minutt til vel?». ... Det er som regel en like dårlig idé som det høres ut.