– Både Lister, Lindesnes og Søgne og Sogndalen Budstikke ser at nyheter om næringslivet går bra på nett. Mange liker å lese om det i papir også, men på nettet er næringslivsstoff noe av det som genererer mest trafikk, sier redaktør i Lindesnes Avis, Fridtjof Nygaard.

– Det gjelder ikke bare de elendige sakene om konkurser, men også gladsaker om nyetableringer, bedrift som utvider virksomheten sin og suksesshistorier, legger han til.

Samle næringsregionen

Gjennom flere år har Lister og Lindesnes Avis samarbeidet tett om felles prosjekter. Felles sommeravis er blant suksessprosjektene.

Denne nye nettavisen skal bidra til å binde sammen regionen

Redaktør i regionavisen Lister, Sveinung W Jensen, og redaktør i Lindesnes Avis, Fridtjof Nygaard, mener Agder24 vil bli en viktig formidler av det som skjer i næringslivet i Vest-Agder. Foto: Torrey Enoksen

Nå går de to mediehusene sammen med Søgne og Sogndalen Budstikke om et felles nettsted som skal levere nyheter om økonomi og næringsliv fra Flekkefjord til Søgne.

– De historiske grensene mellom kommuner og regioner, er i ferd med å bli visket ut. Mandalittene handler i Lyngdal, og lyngdølene jobber i Mandal - om omvendt. Mobiliteten mellom byene på Sørlandet vil bare øke i årene fremover, spesielt når ny E39 kommer. Med Agder24 ønsker vi å bidra til å binde sammen bedrifter og mennesker på vår kant av Sørlandet, sier Jensen, som minner om at flere lokale aktører allerede er på plass flere steder.

Han trekker frem Edgar Bakeri i Mandal som et eksempel. Bedriften åpnet denne måneden ny filial i Farsund.

Geografisk er vi ikke den store regionen som mange tror. Det tar under tre kvarter å pendle fra en kommune til en annen

Ny vei gir mindre region

I Agder24s dekningsområde bor det i dag nesten 80.000 mennesker, det vil si nesten like mange som det bor i Kristiansand.

– Samlet bor det mange mennesker her. Og avstandene er allerede korte. Når den nye veien kommer, vil de bli enda mindre. Mandal får nytt fengsel og nytt hotell. På Lindesnes skal «Under» etableres. Næringslivet tenker litt større og regionalt. Det gjør vi også, sier redaktør Nygaard.

Det skjer så utrolig mye innen dette dekningsfeltet som har allmenn interesse i disse tre regionene, at vi mener det grunnlag for en egen nettside

Skreddersydd

Etablering av Agder24 er derfor et strategisk grep der en vil skreddersy et nytt produkt for et nytt segment i vestre- og indre deler av Vest-Agder.

– Det skjer så utrolig mye innen dette dekningsfeltet som har allmenn interesse i disse tre regionene, at vi mener det grunnlag for en egen nettavis, sier Jensen.

Artiklene vil være gratis for alle lesere de første ukene. Etter hvert vil tilbudet være forbeholdt de som allerede abonnerer på Lister eller Lindesnes.

– Det vil også være mulig å kun abonnere på Agder24 gjennom en betalingsløsning, sier redaktør Jensen.

Vi har et redaktøransvar om å skrive om de strømningene som er i samfunnet. Det er ingen tvil om at regionene Lister, Lindesnes og Søgne og Sogndalen vil smelte sammen på sikt.

Samfunnsansvar

– Vi skriver utrolig mye om næringslivet. Jeg håper at vi gjennom denne nettsiden skal klare å få fram både de små bedriftene, men også hvilken betydning store virksomheter har for regionen vår, sier Nygaard.

Han trekker fram GE Healthcare som en bedrift som betyr veldig mye for regionen, men som det skrives lite om.

– Vi skal ikke bare skrive om næringslivet langs kysten, men også om det som skjer i innlandet. Om sagbruk i Eiken, en liten næringspark i Audnedal, en næringshage i Marnardal, oppdrettsnæring her vest. Det er så mange spennende ting på gang i denne regionen, at vi i dag ikke vet hvordan den vil se ut om fem-seks år, sier Nygaard.

– Vi har et redaktøransvar om å skrive om de strømningene som er i samfunnet. Det er ingen tvil om at regionene Lister, Lindesnes og Søgne og Sogndalen vil smelte sammen på sikt. Det er vårt ansvar og plikt å bidra til at dette området fungerer som en region , sier redaktør Jensen.