I april startet Synnes og Aamodt opp firmaet Lister Engineering AS i Kvinesdal.

Med virksomheten driver de to med ingeniørtjenester og utvikling av oppfinnelser og prototyper til industrien på land og offshore. Selskapet vil også levere IKT-tjenester til bedrifter.

10. april startet Tor Johan Synnes (t.h) og Roald Aamodt opp firmaet Lister Engineering AS i Kvinesdal. Foto: Malene Sørensen Lundberg

Ser behovet

Tor Johan Synnes har 20 års erfaring med seg fra ingeniøryrket, mens Roald Aamodt har tilsvarende erfaring fra IKT.

– Vi arbeidet ute på et mekanisk verksted hvor jeg var teknisk sjef og Roald IT-manager. Da vi så at det begynte å gå feil vei for dette selskapet mente vi at tiden var moden for å starte opp et eget selskap, forteller Synnes.

Og 10. april etablerte de Lister Engineering AS.

I det nyetablerte aksjeselskapet fungerer han som daglig leder og leverer tjenester innenfor teknisk tegning og beregning, mens Aamodt leverer IKT tjenester.

Ifølge Synnes er det absolutt rom for denne typen firma i Kvinesdal.

– Vi ser det er behov for denne type engineering-firma og kompetansebedrift i regionen.

10. april startet Tor Johan Synnes (t.v) og Roald Aamodt opp firmaet Lister Engineering AS i Kvinesdal. Foto: Malene Sørensen Lundberg

Landet storavtale

Selskapet har allerede sikret seg et viktig oppdrag i Stavanger.

– I denne forbindelse ser vi behov for å ansette eller leie inn flere folk og er i første omgang på utkikk etter ingeniører som kan bidra med konstruksjon og teknisk tegning, forteller Synnes.

Han kan bekrefte at de med stor sannsynlighet kommer til å ansette flere i regionen.

Inntil videre har de kontor hos Innovasjon Kvinesdal.