– Dette var helt fantastisk! Jeg vil anslå at det har møtt fram rundt 500–600 mennesker for å få med seg denne åpningen. Vi er kjempefornøyd, sier Åse Gjelsten Versland i Handelshuset Kvinesdal.

Den 40 meter lange og opp mot tre meter høye lystunnelen, som består av totalt 22.400 led-dioder, skal i vintermånedene lyse opp Nesbrua i Kvinesdal.

Etter åpningen ble det annonsert at navnet på den nye lystunnelen blir «Stjerneporten», etter forslag fra Andrea Gøttsche, som vant navnekonkurransen.

Lystunnelen har kostet 519.000 kroner, og er gitt i gave til Kvinesdals og Lister-regionens innbyggere fra Kvinesdal kommune, Flekkefjord Sparebank og Kvinesdal Sparebank. Kommunen har gått inn med 350.000 kroner, mens bankene totalt har bidratt med 150.000 kroner.

Da tunnelen ble presentert for drøye to uker siden ble det sagt at lystunnelen ville kunne bli Sørlandets nye «selfie-sted».

Og straks etter at lysene ble tent ved 19-tiden fredag kveld, strømmet publikum inn i tunnelen for å ta bilder.

Glenn Tønnessen var konferansier under det storslåtte arrangementet. Det var flere sceneinnslag, i tillegg til at det var en rekke aktiviteter i sentrum fredag kveld.

Leverandøren av lystunnelen er den samme som står bak julekalenderen på rådhuset.

Vi oppdaterer saken utover kvelden med intervjuer og massevis av bilder!

Slik ser den 40 meter lange lystunnelen ut. Foto: Tom Arild Støle
Flere hundre mennesker strømmet til Liknes for å få med seg åpningen av lystunnelen fredag kveld. Foto: Tom Arild Støle
Fyrverkeri etter at lysene ble tent. Foto: Tom Arild Støle