Det hender Vanja Knibestøl kødder med ukjente kunder.

– Hva er det beste med Kvinesdal?

– Det er ganske mye. Men kommer du fra Kvinesdal så føler du en veldig tilhørighet til bygda. Det gjer vertfall eg. Åsså he me ein knagande flott natur. Med uendelige turmuligheter. På ein sånn liten plass kjenne du til nesten alle, som kan være både vel og ille ... noe som gir litt svar på spørsmålet.

– Og det verste?

– Må være akkurat det at alle kjenner til alle. Og enkelte vet hva du gjør nesten før du har gjort det. Pluss må jo ta med veien opp Austerdalen, siden eg bor høgt oppi der. Det er ei god gammeldags mjølkerute snart. Hompetitten, hompetatten.

– Hva er du mest opptatt av for tiden?

– Hmm, nå skulle eg kommet på noe lurt om alle våre verdensproblemer. Men for tiden er eg faktisk mest opptatt av å sy meg ein egen bunad ... helt selv.

– Hva skulle du gjerne hatt en robot til?

– Det må være en helt lydløs støvsugerrobot som kommer seg over alle våre dørstokker og trapper og kontinuerlig henter opp alle hundehåra og det vi ellers subber rundt oss.

– Hvilket realityshow ville du deltatt i om du måtte?

– Uff eg e jo egentlig ganske blyg og konfliktsky. Men kanskje Anno eller Farmen. Hadde nok aldri orka å holdt ut meir enn et par uker før eg hadde lengta meg i hel heim og feiga ut.

– Har du noen uvaner dine nærmeste irriterer seg over?

– Ja ein av de sikkert mange tingene er at eg e uhyggelig brå. Skal ting skje, så må det skje nuh, eller helst i går. Ikkje alt er sikkert like gjennomtenkt nei.

– Hva er det pinligste du har gjort?

– Uff her e det altfor mye som ikkje egner seg på trykk. Men huske en gang når eg jobba som ekspeditør. Spøkte litt med en kunde jeg ikke kjente. Endte til slutt opp med å si: «Neida eg bare kødda med deg». Så begynte min medarbeider å le noe voldsomt og så sa kundens sønn: «Pappa, her var det moro. Her må me gå oftere».

– Hva har du på nattbordet?

– To fjernkontroller, en mobliladerledning som eg har limt fast til bordplaten og en håndkrem.

– Hva er det første du tenker på om morgenen?

– Kaffi, uten tvil.

– Hva kan du ikke klare deg uten på en vanlig dag?

– Et eller annet håndarbeid lett tilgjengelig. Trenger kanskje ikke røre det, men det må alltid bare være der eller være med meg.

– Hvordan ser din drømmedag ut?

– En god og varm lørdag. Sommerdag. Rett fra sengen og ut i "stuttbuksa" og få den obligatoriske kaffien. Ein rusletur i i en ormefri skog med hundene. Chille i varmen utover dagen. Kanskje slå en overgrodd plen og kjenne den gode lukta. Få besøk av hele bølingen åkkas i kveldingen der me grille i tunet her heima. Og sidde ute heile kvelden uten ein einaste mygg som flyge rundt. Fremdeles i "stuttbuksa". For så varmt skulle det være.

– Hvor ser du deg selv om ti år?

– Om ti år er eg akkurat her eg er i dag - med akkurat de samme folkene rundt meg. Kanskje en liten tilvekst i enkelte av husa. Meget mulig eg he fått eit baksterom på loftet. Og at alle mine hobbyer kan utvikle seg til en bitteliten bedrift. Åsså vil eg jo gjerne i tillegg beholde den lille stillingen som eg he på Aktiviteten i Flekkefjord. Kunne tida bare stått stille i noen år?