Kvinesdal spilte en strålende første omgang mot Arendal 2 på Kvinesdal stadion og kunne gå til pause på stillingen 1–1 etter utligning ved Steffan Klungland etter 20 minutters spill. Arendals scoring kom etter åtte minutters spill. Det skal også nevnes at hjemmelaget fikk en scoring annullert av dommer, som dømte frispark til bortelagets keeper i duell med Klungland, som trodde han hadde sendt hjemmelaget opp i 2–1 ledelse. Etter pause var Arendal 2 klart best og vant fullt fortjent 1–3 med flere spillere med erfaring fra langt høyere nivå enn 4. divisjon.

– Jeg er stolt av innsatsen i dag. Det er ikke lett når du møter andrelag som stiller så godt som det Arendal gjorde i dag. Jeg tviler vel på at de har stilt sterkere på bortebane tidligere i sesongen enn de gjorde i dag. Men det er lite vi får gjort med det, sier trener Steinar Bjørnstøl.

Jeg er stolt av innsatsen i dag.

– Vi løper oss litt tomme før pause. Arendal er et bedre lag og vinner fortjent, innrømmer Thomas Gilbertson, som kom inn som innbytter for Kvinesdal i mandagens kamp.

Neste kamp for Kvinesdal er borte mot Hisøy fredag. Uten seier der, ser det svært tøft ut for Kvinesdal å gjøre jobben selv med tanke på å redde plassen i 4. divisjon. Avstanden opp er på fire poeng - til nettopp Hisøy.

Kvinesdal-trenerne var fornøyd med førsteomgangen mot Arendal 2. Etter pause ble bortelaget for sterke. Foto: Lars Erik Larsen

Kun to lag ned?

Sist sesong beholdt Kvinesdal plassen i 4. divisjon som følge av ingen lag fra Agder rykket ned fra 3. divisjon. Mandag ettermiddag var Kvinesdal24 i kontakt med Agder fotballkrets for å høre om dette blir tilfellet for laget som havner tredje sist på tabellen i år også, forutsatt at både Donn og Start 2 beholder plassen (de to eneste lagene fra Agder som fortsatt kan rykke ned fra 3. divisjon). Svaret fra konsulent Hans-Tore Terjesen var ja.

– Rykker ingen lag fra Agder ned til 4. divisjon, rykker kun to lag ned fra denne divisjonen til 5. divisjon.

Mandag kveld spilte Start 2 bortekamp mot Viking 2. Det endte 0–0. Det betyr at laget ligger under streken på dårligere målforskjell enn Bryne 2 - begge på 22 poeng. Disse to lagene skal møtes i neste serierunde. Donn 2 ligger på niendeplass med 28 poeng.

– Heier på Start 2

Gilbertson tror Kvinesdal kan stole på at Start 2 gjør jobben i divisjonen over.

– De kan ikke ha andrelaget i 4. divisjon med så mange talenter som vil noe med fotballen, så jeg er ganske sikker på at vi spiller i samme divisjon neste år.

Bjørnstøl følger naturligvis også med på det som skjer i divisjonen over.

– Vi heier på Start 2. Selvfølgelig gjør vi det.

Midtstopper Erik Bauge mente hjemmelaget ble bortdømt i mandagens kamp og tror eget lag kan gjøre jobben selv, uten hjelp fra Start 2 og Donn.

– Jeg tror helt ærlig vi vinner resten og da bør det være nok.