Blant de over 100 fremmøtte var Daniel Ødegård og barna Lasse (6 år), Sara (9) og William (7).

– Vi kommer hit fordi vi synes det er et morsomt arrangement for ungene, og de hadde også lyst til å kle seg ut, sier Daniel Ødegård.

– Bra tiltak

Også Cathrine Træland hadde tatt med seg sønnen Jonas på fem år til karnevalet.

– Jeg synes dette er et veldig bra tiltak. Jonas har også gledet seg veldig til å gå på karneval i dag, og har kledd seg ut som langemann, sier Træland.

Jonas Træland (5 år) og moren Cathrine Træland koste seg på karneval. Foto: Olav Hoel

– Hva tenker du om at de legger til rette for dette?

– Jeg synes det er bra, det må jeg si. Jeg hadde ikke trodd det skulle komme så mye folk, så oppmøtet er veldig bra. Samtidig er det sikkert mange som er hjemme i vinterferien på grunn av dårlig vær, sier Træland.

Jeg hadde ikke trodd det skulle komme så mye folk.

Therese Mydland i Kvinesdal sanitetsforening stod i spissen for arrangementet sammen med moren Wenche Stokkeland og Anne Sindland, som er henholdsvis leder og nestleder i sanitetsforeningen.

– Dette er fjerde året vi arrangerer dette, og det er jo ganske gøy når det kommer mange barn, og at de trives og har det gøy. Jeg har selv egne barn som elsker å kle seg ut, og vi har en kiste full av kostyme hjemme. Da er det litt gøy at vi også kan gå ut og kle oss ut litt av og til. Det er jo ikke alle som har karneval i barnehagen eller på skolen, så da er det fint å ha et som er åpent for alle, sier Mydland.

Dette er fjerde året vi arrangerer dette, og det er jo ganske gøy når det kommer mange barn, og at de trives og har det gøy.

Therese Mydland hadde hovedansvaret for karnevalet. Her med tantebarnet Ellie Ree Stokkeland (1 år) på armen. Foto: Olav Hoel

De hadde egentlig satt en grense på maks 100 deltakere, men med rundt 90 påmeldte kvelden i forveien valgte de å handle inn mer pølser, saft og pinjata for å være sikker på å ha nok til alle som kom. Da Kvinesdal24 snakket med henne noen minutter etter åpning, hadde de allerede rundt 105 påmeldte.

– Det har også kommet noen på døra som ikke har vært påmeldt, så nå håper jeg vi har nok godteposer til alle etterpå, sier Mydland.

– Hva tenker du om responsen?

– Jeg er veldig fornøyd. Vi håpet på hundre deltakere, og nå har vi gått over det, så det må vi være veldig fornøyde med, sier Mydland.

I fjor hadde de karnevalet i sanitetens lokaler i Kvinesdal, og da kom de til et punkt hvor de måtte si nei til folk fordi det ikke var plass til flere.

– Da var vi ikke mer enn 40–50, så da fant vi ut at vi måtte ha større plass. Vi har derfor vært heldig med at kultursjef Jan Schou sa at vi fikk lov til å være her på kulturhuset og åpne opp for kino etterpå, sier Mydland.

Wenche Stokkeland (t.v) og Anne Sindland, som er henholdsvis leder og nestleder i Kvinesdal sanitetsforening, er godt fornøyd med oppmøtet. Foto: Olav Hoel

Utvidet tilbud

I tillegg til å ha kommet inn i større lokaler, forteller de at de også har lagt litt mer i årets arrangement enn hva de har gjort tidligere.

– I år har vi også leid kinosalen og tilbudt gratis kino med filmen «Elleville Elfrid». Dette har vi gjort litt fordi at vi årlig har et julelotteri i sanitetsforeningen. For første gang på mange år solgte vi i 2019 ut alle loddene. Det gjorde at vi fikk et ganske bra overskudd som vi nå gir tilbake til forskjellige formål i Kvinesdal, som blant annet gratis kino i dag som en takk til alle småbarnsforeldre som har kjøpt lodd, sier sanitetsleder Wenche Stokkeland.

Monika Kleina (t.v) fra Fargerike Drømmer stod for ansiktsmalingen. Her sammen med Cora Cornelie Kvinlaug (6 år). Foto: Olav Hoel
Maja Skårva (6 år) utkledd som Batman. Foto: Olav Hoel
Cora Cornelie Kvinlaug (6 år) får her ansiktsmaling fra Monika Kleina (t.v) fra Fargerike Drømmer. Foto: Olav Hoel
Daniel Ødegård tok med seg barna Lasse (6 år), Sara (9 år) og William (7 år) på karnevalet. Foto: Olav Hoel
Olivia Kjørkleiv (4 år, i grønt) danset med Mathea Baumann-Larsen (6 år). Foto: Olav Hoel
Olivia Kjørkleiv (4 år, i grønt) danset med Mathea Baumann-Larsen (6 år). Foto: Olav Hoel
Over 100 deltok på lørdagens karneval på kulturhuset i Kvinesdal Foto: Olav Hoel
Det var også mulig for barna å tegne mens de var på karnevalet. Foto: Olav Hoel