– Vi har utviklet en kontainerbasert prosessmodul, som lager oksygenfritt ferskvann for å vaske ut salt av olje, er Frode Olsen sitert på i en pressemelding.

Frode Olsen er stolt over at bedriften har klart å utvikle et kontainerkonsept for produksjon av vann som er godkjent for installasjon på alle oljeplattformer. Foto: Tratec Halvorsen

Olsen er daglig leder ved Kvinesdal-bedriften.

Ifølge bedriften vil modulen kunne revolusjonere såkalte haleprosjekter på sokkelen. Bakgrunnen for det er at modulen er lett flyttbar og kan produseres langt raskere og billigere enn de faste installasjonene som tradisjonelt brukes på plattformene.

– Operatørene trenger ikke lenger å vente så lenge på å komme i gang med tømming av brønnene som kanskje ikke har kunnet gjennomføres med bakgrunn i høye realiserings-kostnader, sier Bjørn Helleren i pressemeldingen.

Operatørene trenger ikke lenger å vente så lenge på å komme i gang med tømming av brønnene.

Han er ansvarlig for offshore-operasjonene ved bedriften.

Av pressemeldingen fremgår det også at den første kontainermodulen nå står på Øyesletta i Kvinesdal og er klar utskipning til Heimdal-plattformen – som opereres av Equinor. Bedriften ser et stort marked i Nordsjøen, både på norsk og britisk side.

Det opplyses videre at vannproduksjonen i kontaineren skjer uten bruk av kjemikalier og at dette er en stor fordel når bedriften skal markedsføre sitt nye produkt.

Roald Ingebretsen har ledet utviklingsprosjektet. Han opplyser at bedriften har store ambisjoner for det nye konseptet i samarbeid med aktører på løsninger for vannrensing.

Daglig leder Frode Olsen er sikker på at markedet for kontainerbaserte vannfabrikker vil øke de neste årene. Foto: Tratec Halvorsen