Overtakelsen av Miracle Channel fra Troens Bevis til egen, selvstendig organisasjon ble markert i stevnehallen i Sarons Dal torsdag kveld. Barty Shokralla og Sten Sørensen stod for den formelle overleveringen. Foto: Troens Bevis
Overtakelsen av Miracle Channel fra Troens Bevis til egen, selvstendig organisasjon ble markert i stevnehallen i Sarons Dal torsdag kveld. Barty Shokralla og Sten Sørensen stod for den formelle overleveringen. Foto: Troens Bevis

– Troens Bevis mener at dersom Miracle Channel skal bli mer effektiv og jobbe mer målrettet mot den arabiske verden, må araberne gjøre jobben. Kanalen kan i dag potensielt nås av 400 millioner mennesker i 22 land fra Irak i øst til Marokko i vest. Vi har i dag team i Egypt, Tunis og flere andre arabiske land. Hele hensikten er at det er lokale folk som skal drifte kanalen og formidle budskapet, sier daglig leder i Miracle Connect, Barty Shokralla.

Flere år

Torsdag kveld fikk de nærmere 2500 tilhørerne på kveldsmøtet i Sarons Dal vite nyheten om Troens Bevis og Miracle Channel skiller lag. TV-kanalen ble i 1997 stiftet av Troens Bevis sin grunnlegger Aril Edvardsen, for å spre evangeliet til mennesker i den nordre delen av Afrika, hele den Arabiske halvøya, samt Iran og Irak.

For vel tre år siden begynte Troens Bevis en prosess for hvilke område de skal konsentrere seg om, ikke minst hvor de skulle sette inn kompetanse på formidling. Miracle Channel var på sett og vis allerede flagget ut som egen virksomhet, etter som daglig leder Shokralla hadde sin base i Stockholm.

Torsdag kveld overleverte leder av Troens Bevis, Sten Sørensen, TV-stafettpinnen for Miracle Channel videre til Barty Shokralla. Foto: Torrey Enoksen

– Viktig brikke

Moderorganisasjonen har derfor besluttet at Miracle Channel overføres til datterorganisasjonen Miracle Connect fra 1. august i år.

– Miracle Channel har vært en viktig brikke i Troens Bevis sin virksomhet i over 21 år. TV-kanalen har vært rettet mot den arabiske verden hvor det er lite med kirker. Gjennom denne kanalen har vi klart å formidle Guds ord via himmelveien, det vil si satellitter og via pc-ene sine. Det har vært en fantastisk måte å forkynne evangeliet hjem til folk fordi det ikke er kirker. Tusenvis av mennesker i disse regionene gir hvert år respons og forteller at de liker det ser, sier styreleder i Troens Bevis, Sten Sørensen.

Barty Shokralla i Miracle Channel og Sten Sørensen i Troens Bevis «skilles» som venner når Troens Bevis skiller ut TV-kanalen som selvstendig organisasjon fra 1. august. Foto: Torrey Enoksen

– Snakke direkte

TV-kanalen har opprettet verktøyer som kan benyttes mot sosiale medier. Den mest vanlige kommunikasjonsmetoden mellom de ansatte i kanalen og seerne er gjennom mobiltelefonen og Skype.

– Vi har folk i de landene som får inn våre sendinger og som kan snakke direkte med seerne, sier Shokralla.

– Shokralla har vært en av oss i mange år, og vi ønsker at han og staben han har bygget opp skal jobbe videre med formidling av Guds ord gjennom Miracle Channel. Vi velsigner ham, og ønsker ham God Bless med nye oppgaver. Så kan vi i Troens Bevis heller rette fokus mot nasjonale misjonærer. Det er dette vi er flinkest på. Mange kristne organisasjoner har vondt for å legge ned ting. De sier heller ja til nye ting, og legger på til begeret renner over. Nå ser vi at vi brenner for dette, samtidig med at vi ser at det er andre som kan gjøre dette bedre. Det kan være en god strategi, for at andre kan gjøre det bedre, mener Sørensen.