I to år har Morten Halvorsen (23) drevet enkeltmannsforetaket Halvorsen byggfirma. Etter lang tids intens jobbing og sparing fikk han endelig registrert firmaet som aksjeselskap 10. januar i år.

– Det lover godt for det nye året, sier Halvorsen.

Måtte prøve

Halvorsen byggfirma startet i det som Halvorsen beskriver som nedgangstider. Da han returnerte fra forsvaret gikk Halvorsen i gang med jobbsøking. På tross av fagbrev som tømrer og kurs og kvalifikasjoner fra Forsvaret, fikk han ikke napp.

– Det var aldri et alternativ å sitte hjemme. Det var da jeg ikke fikk jobb at jeg startet byggfirmaet. Jeg tenkte at enten går det, eller så går det ikke. Jeg måtte bare prøve, forteller han.

Halvorsen forteller at det nå, to år senere, går overraskende greit.

– Det er alltid litt stille på begynnelsen av året, men det er absolutt til å leve av. Det er min fulltidsjobb og med tanke på at det nå er et aksjeselskap så er det tydelig at det går framover, sier han.

Han forteller at AS-et vil gjøre hverdagen tryggere og mer forutsigbar. Hvis han av ulike grunner skulle bli sykemeldt, går sykemeldingen inn under Nav. Dersom selskapet går konkurs, risikerer ikke lenger Halvorsen å gå personlig konkurs.

– Jeg har spart opp til dette lenge, det er virkelig en milepæl som er nådd, sier han.

Brannmann

Ved siden av fulltidsjobben i byggfirmaet går Halvorsen teknisk fagskole. Det er en fireårig deltids-utdannelse hvor han ved endt løp blir byggmester. På sikt håper han å kunne starte med boligutvikling.

Ung: Morten Halvorsen var bare 21 år da han startet enkeltmannsforetaket Halvorsen byggfirma. Foto: Amanda Møller Didriksen

– Akkurat rekkefølgen på alt jeg ønsker å gjøre er jeg ikke helt sikker på enda. I tillegg til tømrerfaget har jeg de godkjennelsene som kreves for å komme inn i brannvesenet, og det er også en drøm jeg har, sier han.

Halvorsen forteller at det ikke er unormalt å være håndverker før man kommer inn i brannvesenet.

– Hvis jeg får det til kommer jeg til å drive Halvorsen byggfirma på siden, kanskje med et par ansatte. Det hadde vært drømmen, sier han.

Glad for muligheten

– Helt siden jeg var liten har jeg hatt lyst til å hjelpe dem som ikke kan hjelpe seg selv. Jeg startet med å melde meg inn i Røde Kors og brannvesenet har vel alltid vært guttedrømmen, forteller han.

Det var aldri et alternativ for Halvorsen å sitte på et kontor og jobbe. Han er glad for muligheten til å jobbe i sitt eget firma og være sin egen sjef.

– Jeg har alltid likt å skape noe med hendene. Halvorsen byggfirma går bedre og bedre for hver dag og jeg håper det fortsetter slik, avslutter Halvorsen.