På messen var det 44 arbeidsgivere som alle fikk muligheten til å prate med det som kan bli fremtidige medarbeidere.

NAV hadde i denne sammenhengen invitert mange søkere, men Hilde Nesvik Nilssen fra NAV Lyngdal og Hægebostad pratet med flere som tok turen av egen vilje.

– Det ble på forhånd invitert 700 mennesker, i tillegg til at det var lyst ut både i avis og på Facebook at vi skulle holde et åpent arrangement. Vi ser også, grunnet det, mange som ikke har kommet via vårt NAV-system, men tar turen basert på egne interesser.

Det ble på forhånd invitert 700 mennesker

Hilde Nesvik Nilssen fra NAV Lyngdal og Hægebostad er glad for å se gamle søkere som nå er med på messen som arbeidsgivere. Foto: Ruben Duvold

Egen golfbane

En av arbeidsgiverne som hadde stilt seg opp var XXL. De hadde gjort klar en kort golfbane hvor man kunne vise frem ferdighetene sine.

– Vi ville skape litt moro og ikke bare være en vanlig bedrift i mengden. Tanken var at dette ville vekke ekstra interesse samtidig som vi kan ha det litt gøy på messen, forteller Rudi Aaberg som stod på stand for XXL.

Butikken XXL, her representert ved Rudi Aaberg, satte opp golfbane for å lokke søkerne til dem. Foto: Ruben Duvold

Ser etter ny jobb

Leif Ove Andersen var en av de som hadde tatt turen til kulturhuset for å se seg rundt etter jobb.

– Jeg kommer til å sende inn CV flere steder. Lyngdal kommune, Kvinesdal kommune og XXL er så langt jeg har kommet til nå, forteller Andersen rett etter han har fått «hole in one» på den lille golfbanen ved standen til XXL.

– Jeg har tidligere jobbet 15 år som vekter i NOKAS, så jeg har en bakgrunn innen security. Det som gjorde at jeg hadde lyst på ny jobb var at min forrige jobb innebar litt vel mye pendling.

Jeg kommer til å sende inn CV flere steder.

Leif Ove Andersen gjorde et godt inntrykk på XXL, etter at han senket en «hole in one» på golfbanen. Foto: Ruben Duvold

Delte ut blomster

En annen bedrift som hadde stilt seg opp på messen var Plantasjen. De delte ut blomsterbuketter til folk som ville ha.

– Vi liker å spre litt glede og håper de som søker jobb kan få litt mer motivasjon hvis de får ekstra glede i hverdagen.

– Vi er veldig fornøyde ettersom vi allerede etter en liten time har fått inn noen CV-er, sier Elisabeth Simonsen fra Plantasjen.

Vi er fornøyde ettersom vi allerede etter en liten time har fått inn noen CVer.

Elisabeth Simonsen (t.v.) og Stine Hjemlestad (t.h.) leter etter mennesker som er interessert i hage og blomster, til å jobbe for Plantasjen. Foto: Ruben Duvold