Landbruksmøtet var satt til kulturhuset hvor flere med tilknytning til landbruksnæringen var invitert. Mens det forrige landbruksprosjektet var rettet mot tradisjonelt husdyrhold, ble det denne gangen bredere med annen tematikk - om tilleggsnæringer, frukt og bær, grønnsaker, med mer.

– Det var et veldig bra møte. Det kom mange og var ganske fullsatt i kultursalen, forteller ordfører Per Sverre Kvinlaug, som åpnet møtet med bakgrunnsinformasjon om hvorfor de nå setter i gang landbruksprosjekt del 2.

Han påpeker at landbruksnæringen er en viktig hjørnesteinsbedrift i Kvinesdal kommune.

– Kvinesdal er en landbrukskommune, en av de større i Vest-Agder. Vi ønsker å ta det videre, forteller han.

Et av de store målene ved dialogmøtet var å lodde stemningen, ifølge Kvinlaug.

Det var godt oppmøte under landbruksmøtet onsdag 11. april. Foto: Privat

Delte erfaringer

Blant ordførerne under møtet, var blant annet fylkesmannen, samt bønder som delte sine erfaringer.

– Vi hadde invitert inn to som driver med næringen: Gurine Seland fra Reddal Potet, som har bygget opp gården sin og viste hva som er mulig å få til innen frukt og grønnsaker. Og Per Try fra Søgne, som er kjent for eplemost og potetkake, hadde inspirasjonsinnlegg for å se hva som er mulig å få til, sier Kvinlaug.

Ordføreren understreker at de nå ønsker å holde prosjektet varmt og at de som møtte opp har fått tankene i sving.

– Forhåpentligvis har vi sådd noen ideer. Det er flere områder og temaer innen denne næringen som er spennende, sier han og tilføyer:

– Det er viktig å påpeke at vi ikke skal vedta noe på vegne av noen. Det er de som sitter på eiendom som selv må ta beslutningene for hva de vil gjøre.