Peter Anderson og Martin Rahmberg i den svenske duoen Dún Aengus, spiller irsk musikk på Bryggerhuset i Kvinesdal fredag og Bondeheimen i Farsund lørdag kveld. Foto: PRESSEBILDE

Den svenske duoen Dún Aengus, bestående av Peter Anderson og Martin Rahmberg, serverer irsk pubmusikk. De gjester Bryggerhuset fredag kveld og Bondeheimen lørdag.

De to svenskene spiller musikk sterkt inspirert av musikere fra Skottland og Irland. Det blir gitar og banjo, samt allsang til kjente og kjære låter de fleste har hørt før.

Bandets navn kommer fra et gammelt steinfort på øya Inishmore like utenfor Irlands vestkyst. Begge synger, og de spiller henholdsvis gitar og tenorbanjo.

Dún Aengus har et rikt repertoar av irske melodier og sanger. Musikk fra Skottland har også hatt stor innflytelse på duoen og de spiller også moderne melodier hvis de føler for det.

Bondheimen-innehaver Terje Ousdal, som står bak bookingen begge steder, lover publikum en opplevelse de sent vil glemme.

– Dún Aengus har spilt to ganger tidligere på Bondeheimen. Begge ganger helt utsolgt. Det er vanskelig å få bedre stemning enn det denne duoen klarer å skape! sier han.