Kvinnen som uttaler disse ordene er prosjektleder i Kvinesdal kommune, Ann Helen Erichsen.

– Her er nydelig vær, sola skinner og værmeldingene er gode, sier Erichsen til Kvinesdal24.

Når det gjelder program for påsken opplyser hun at det er mange ivrige hytteeiere i Knabens venner som står bak dette programmet.

Her er nydelig vær, sola skinner og værmeldingene er gode

Magisk på Knaben. Foto: Kjetil Samuelsen

– Nok snø

– Det har også vært en snøfattig vinter, og mye mildvær. Løypenettet i nærløypene på Knaben har delvis for lite snø og det blir ikke kjørt løyper på Sanden og Knaben i påsken. Men gladnyheten er at det likevel er nok snø for de som fortsatt har lyst på en skitur eller tre. Det er nok av snø på fjellet og det er mange som melder om fantastiske forhold og påskeføre. Husk kart og kompass og noe godt i sekken, sier Erichsen.

Hun påpeker videre at om du ikke vil til fjells så byr Knaben på masse andre muligheter.

– Og husk ofte er det bålet som er målet, sier hun.

Flott skiføre på fjellet mellom Knaben og Knaberøysa. Dette bildet er tatt fredagen før palmehelgen. Foto: Tom Arild Støle
Mye å oppdage på Knaben i påsken. Foto: Kjetil Samuelsen

Mye som skjer

Knaben Landhandel er åpent hver dag i påsken. Potetkjelleren er åpen for besøk. Det blir også utstilling med bruksgjenstander fra tidligere tider på Knaben og øvre Fjotland. Skjærtorsdag kommer for eksempel fiskebilen til Knaben Camping. Langfredag blir det gudstjeneste i Knaben kapell. Knaben og Fjotland IL avholder skirenn langfredag. Påskeaften arrangerer dessuten Flekkefjord og Oplands Turistforening skitur til Lordehytta. Senere på dagen blir det sang på Knaben kapell. Ole Z. Torkildsen og Arne Stakkeland sammen med Kor Inter leder allsangen der. Første påskedag blir det familietreff ved Knaben Fjellcamp, og dessuten friluftsandakt ved Anders Mathias Larsen. Ved dårlig vær eller skiføre, legges arrangementet til gapahuken ved Sanden.

Flott skiføre på fjellet mellom Knaben og Knaberøysa. Dette bildet er tatt fredagen før palmehelgen. Foto: Tom Arild Støle