– Vi er ikke enige i Miljødirektoratets vurdering av lovgrunnlaget for et eventuelt pålegg. Slik det tidligere er utfyllende redegjort for, har Trælandsfos AS ikke harr utslipp som var i strid med gjeldende lovgivning og tillatelser på utslippstidspunktet, skriver daglig leder Lars Flatebø i et brev til Prosjekt Rene Listerfjorder.

De viser til at det er gjennomført flere undersøkelser for å kartlegge forurensningssituasjonen i Fedafjorden og blitt utarbeidet en tiltaksplan.

– Vi mente allerede før utarbeidelse av tiltaksplan at bedriften hadde bidratt i den grad det med rimelighet kunne kreves for undersøkelse/vurdering av bedriftens mulige delansvar for forurensingssituasjonen i Fedafjorden. Miljøvernmyndighetene var av en annen oppfatning, og etter avslaget på vår klage til departementet valgte vi å bidra med midler selv om vi ikke var enige i myndighetenes konklusjon, skriver Flatebø videre.

... og etter avslaget på vår klage til departementet valgte vi å bidra med midler selv om vi ikke var enige i myndighetenes konklusjon

Nå mener de bestemt at de ikke kan kreves for ytterligere bidrag.

– Den forurensning det var «grunn til å tro» at dels kunne stamme fra Trælandsfos AS sin virksomhet er undersøkt, og det er fastslått at at vi har opptrådt i samsvar med de til enhver tid gjeldende lover og tillatelser, avslutter Flatebø.