Saga Islandshestlag er et lokallag tilknyttet Norsk Islandshestforening. Virksomheten holder til i vestre del av Vest-Agder og har 79 medlemmer i alle aldre.

– Vi har arrangert aktiviteter som Islandshestens dag, diverse ridekurs, rekruttsamlinger, temakvelder, fellestur til Istølt, teorikurs om bruk av Worldfengur med mer, forteller Margrethe Engeland fra islandshestlag.

Dette var en tur med hovedvekt på det sosiale, hvor også de som ikke rir selv kunne være med.

Knaben er som kjent en tidligere gruveby, fem mil nord for Liknes. Gruvebyen ligger 630 meter over havet, mens de høyeste toppene på Knabenheiene er nærmere 1000 meter over havet.

En pust i bakken hører med, for både folk og fe. Foto: Privat
Mange fine inntrykk i løpet av turen Foto: Privat

– Det er ingen fastboende på Knaben, så alle hus blir benyttet som fritidsboliger. Vi hadde leid hus midt i Knaben og hestene ble innlosjert i hagen, sier Engeland.

Hun forteller at det ble en helg med rideturer i et helt fantastisk terreng.

– En lang rekke med hester på rekke i fjellet gjorde inntrykk på andre turister, hyttefolket vinket og synes dette var stas. De som ikke hadde hest var spreke nok til å følge med til fots. Vi hadde også guidet tur inne i gruvene spesielt for Saga, og vi fikk et godt innblikk i Knabens spesielle historie. Med mye god mat og hygge, og med værgudene på vår side, ble dette en kjempefin helg, forteller hun.