Firmabilen var på vei mot Flekkefjord da ulykken inntraff. Alle nødetatene rykket ut til ulykken. Foto: Karoline Johannessen Litland
Firmabilen var på vei mot Flekkefjord da ulykken inntraff. Alle nødetatene rykket ut til ulykken. Foto: Karoline Johannessen Litland
Firmabilen har kjørt i retning Flekkefjord. Personbilen har kommet fra Kvinesdal. Politiet har ikke lyst til å konkludere med hva som har skjedd, men viser til at vikepliktskiltet som indikerer at trafikk fra Kvinesdal skal vike for trafikk på E39. Foto: Karoline Johannessen Litland
Slik så de involverte bilene ut kort tid etter krasjet. Foto: Torbjørn Ravndal
Det var lange køer på E39 etter ulykken. Foto: Torbjørn Ravndal

Ifølge operasjonsleder Øyvind Hægeland i Agder politidistrikt er tre personer kjørt til sykehus. To ble fraktet med ambulanse til sykehuset i Flekkefjord, mens en ble sendt avgårde i luftambulanse.

Ifølge politiet på Twitter ved 18.30-tiden er skadeomfanget ukjent. Veien skal nå imidlertid være åpen for normal trafikk. Det var lenge lange køer etter ulykken som følge av at trafikken måtte dirigeres manuelt forbi ulykkesstedet.

Veitrafikksentralen meldte om normal trafikk like før kl. 18.00.

Agder politidistrikt meldte om ulykken på Twitter klokken 15.47. Alle nødetater rykket ut til stedet. Ulykken skjedde ved Pitstop Café ved avkjørselen til fylkesvei 461.

Ifølge politiet skal en bil ha kommet kjørende ut i veien fra Kvinesdal på fylkesvei 461 i krysset ved Pit-Stop. Den har da krasjet med en annen bil - en Caddy - som kom kjørende på E39 fra Lyngdal og vestover.

Trafikken blir dirigert forbi ulykkesstedet. Det må påregnes noe ventetid. Foto: Karoline Johannessen Litland
Firmabilen var på vei mot Flekkefjord da ulykken inntraff. Alle nødetatene rykket ut til ulykken. Foto: Karoline Johannessen Litland

– Vi har ikke lyst til å konkludere på det nåværende tidspunkt, men alle ser at det er et vikepliktskilt her, sa politibetjent Bent Castberg til Kvinesdal24 på stedet.

Operasjonsledelsen i Agder politidistrikt har i etterkant konkludert med at ulykken trolig skyldes vikepliktsbrudd.

Ifølge politibetjent Castberg som fungerte som innsatsleder på stedet er tre personer skadet i ulykken.

– Alle ser på det nåværende tidspunkt lettere skadet ut, men man vet aldri med kollisjonsskader. Også det er for tidlig å konkludere på, sa Castberg kort tid etter ulykken.

I bilen som kom fra Kvinesdal satt det to personer - et ektepar. I den andre bilen satt en person. Alle tre ble altså brakt til sykehus.

Luftambulanse ble bestilt. En av de tre skadde ble fløyet av gårde til sykehus med helikopteret. Foto: Karoline Johannessen Litland
Bergningsbil er tilkalt, men det var en del kø på E39. Politibetjent Castberg opplyser at veien vil åpne igjen for normal trafikk så snart som mulig. Foto: Karoline Johannessen Litland

– Det var ingen bremsespor i veien, sier politbetjent Castberg og antyder at kollisjonen trolig har skjedd uten at føreren av bilen som kom kjørende på E39 har rukket å reagere.

Ifølge Lister24s reporter på stedet var det kaotiske tilstander ved og rundt ulykkesstedet.

– Bergingsbil er tilkalt og er på vei. Nå dirigerer alle mann trafikken - både politi og brannvesen. Det har vært lange køer her begge veier, opplyste reporter Karoline Johannessen Litland mens det stod på som verst.