– Jeg har ikke TikTok selv, men kanskje jeg må få meg det. Det var gøy å prøve, sier mannen som kjemper om å bli statsminister i Norge.

Da duoen var fornøyd med dansen, ble den publisert på plattformen TikTok og Abrahamsen Østhassels andre kanaler på sosiale medier.

Jeg har ikke TikTok selv, men kanskje jeg må få meg det. Det var gøy å prøve.

– Imponert

– Vi måtte gjøre noen opptak, men til slutt satt det. Maria var tålmodig med meg, humrer Arbeiderpartiets leder.

– Jeg er skikkelig imponert over danseskillsene hans. Han burde ha vært med i «Skal vi danse». Dette tror jeg er den beste TikTok-videoen jeg har laget, smiler Maria Abrahamsen Østhassel.

Farsundskvinnen, som også sitter i kommunestyret som arbeiderpartipolitiker står bak den populære kontoen @psyktdeg på sosiale medier, hvor hun formidler og omtaler ulike tema innen psykisk helse, med et glimt i øyet og gjerne med en humoristisk vri.

Hun har fått flere tusen følgere, er blitt MOT-ambassadør og har vunnet flere priser for sin innsats.

Slik så det ut da Maria Abrahamsen Østhassel og Ap-leder Jonas Gahr Støre spilte inn TikTok-video fredag. Foto: Tom Arild Støle
Etter litt øvelse satt bevegelsene. Foto: Tom Arild Støle

– Morsomt, men alvor

Jonas Gahr Støre, som torsdag kveld åpnet Farsund Folk Festival ønsket å møte Abrahamsen Østhassel under sitt farsundsbesøk. Møtet fant sted fredag morgen og pågikk i over en time, og var i kommet i stand etter initiativ fra Kai Steffen Østensen fra Farsund, som er Arbeiderpartiets andrekandidat i Vest-Agder valgdistrikt til stortingsvalget.

– Maria gjør nye ting innen psykisk helse og møter ungdom på en arena der de er. Det var veldig interessant å høre om. TikTok kan være så mye, også dette - på en bra måte. Det er morsomt, men det er alvor, sier Gahr Støre til Lister24.

Ap-leder Jonas Gahr Støre i samtale med Maria Østhassel Abrahamsen og Kai Steffen Østensen. Foto: Tom Arild Støle
Psykisk helse var hovedtemaet da psykolog Maria Abrahamsen og Arbeiderpartiets andrekandidat i Vest-Agder, Kai Steffen Østensen møtte Ap-leder Jonas Gahr Støre i Farsund fredag morgen. Foto: Tom Arild Støle

Han peker på at tidlig innsats er viktig når det gjelder psykisk helse, og mener at man trenger en full gjennomgang av det som har med psykisk helse å gjøre.

– Det er altfor mange som sliter med depresjon, angst og søvnproblemer, som kan få hjelp, hvis vi ser dem tidlig. En av fire eller fem avvises på sykehus med denne typen lidelser. Maria er en pionér på området, og liker å prøve ut nye ting. Det har jeg veldig sans for, sier Ap-lederen.

Maria Abrahamsen Østhassel la fram sine synspunkter om psykisk helse til Ap-leder Jonas Gahr Støre. Foto: Tom Arild Støle

– Veldig stas

Maria Abrahamsen Østhassel synes det var stor stas at Gahr Støre ville møte henne under sin lille stopp i Farsund. For Farsund Folk Festival og TikTok-psykologen var det eneste som stod på statsministerkandidatens program i kaperbyen.

– Det var veldig stas. Det var nesten absurd for meg å få den muligheten, sier hun.

Under møtet mellom de to var Abrahamsen Østhassel direkte på sosiale medier der hun stilte Ap-lederen en rekke politiske spørsmål, også om andre temaer.

– Selv om jeg sitter i kommunestyret for Arbeiderpartiet prøver jeg å være politisk nøytral i mine kanaler på sosiale medier. Samtidig er jeg som psykolog opptatt av å få fram tanker om hva som skal til for å styrke psykisk helsevern, sier hun.

Jonas Gahr Støre ble med på direktesending på Maria Abrahamsen Østhassel konto på Instagram. Bak kamera er Kai Steffen Østensen. Foto: Tom Arild Støle
Det var et stort oppbud av pressefolk, politikere og medarbeidere i Arbeiderpartiet var til stede. Foto: Tom Arild Støle

Stortingskandidat Kai Steffen Østensen brenner for temaet som omhandler psykisk helse.

– Jeg er veldig glad for at Jonas kom til Farsund for å snakke om disse tingene. Det er et tema som ikke bare Maria og meg er opptatt av, men som jeg vet at mange unge, og også foreldre i Farsund er opptatt, sier Østensen.

Han jobber for tiden på høygir med valgkampen, og håper å kapre en plass på Stortinget fra i høst.

– Det er sykt spennende, sier han.