Kvelden ble åpnet med en utstilling, der de som hadde meldt seg på innslagene innen kunst kunne vise frem sine bidrag til konkurransen. Et av innslagene bestod av masker laget av gips, et prosjekt som elevene ved 7.trinn på Austerdalen Skole har valgt å kalle ”Ta av deg maska”.

– Det er et stort fokus på utseende i sosiale medier og  i reklamer. Dette syns vi er teit, og vi må tørre å være oss selv, er budskapet til elevene ved skolen.

Et annen innslag i kunstkategorien, var kulltegningen til Ida Marie Omland Grimstad. Hun valgte å kalle bildet for ”Min hund skal hete Emoji”.

ETTER AT UTSTILLINGEN var åpnet, begynte de scenografiske bidragene til årets UKM i Kvinesdal. Kveldens konferansierer var Hanne Skjekkeland(14) og Roita Hoseini(15), som åpnet showet med en parodi på Donald Trump og Kim Jong-Un. Ellers gjorde de en fin jobb å presentere kveldens innslag på scenen.

De fleste bidragene på scenen bestod av sang og dans. Per Thore Rygh (19) skilte seg ut fra de andre med et monolog-utdrag fra ”Fanny og Alexander”. Han snakket til en person vi ikke kunne se, og brukte humor som et virkemiddel. Rygh ba for eksempel denne personen snakke høyt, for at vi i salen kunne høre hva han sa, til tross for at Rygh var alene på scenen.

Maria (12) og Nora (12) hadde i tillegg til å danse, også produsert en film de kalte ”Expectations vs Reality”. I den humoristiske filmen viste de kontrasten fra hvordan de trodde de så ut, til hvordan de egentlig så ut.

KONFERANSIERNE rundet av kvelden med noen konkurranser, hvorpå et par fra salen endte opp med å fremføre sanger av Marcus og Martinus og Justin Bieber. Disse vant hver sitt gavekort på 250 kroner.

UKM-ARRANGØRENE opplyste at de i år har valgt å ikke utrope hvem som går videre til fylkesfinalen samme kveld som konkurransen. På denne måten tar de vekk fokuset fra at det er en konkurranse, og letter litt på presset. Vinnerne vil bli kontaktet etter helgen. Det var solgt over 160 billetter til lørdagens UKM.

7.trinn på Austerdalen Skole syns det er et stort fokus på utseende i sosiale medier og i reklamer. Dette vil de gjøre noe med, og har lagd skulpturer i gips for å oppfordre alle til å være seg selv.
Hanne Skjekkeland (14) har laget et kunstbilde hun kaller ”Rådyr”. Her har hun brukt tusj, pastellkritt og maling.
Dommeren vurderer ”Fullmåne” av Rebekka Johansen, Solveig Gundersen og Tomine Høydal.
Kulltegningen til Ida Marie Omland Grimstad. Hun har valgt å kalle bildet for ”Min hund skal hete Emoji”.
Det var solgt over 160 billetter til kveldens UKM i Kvinesdal.
Hanne Skjekkeland (14) og Roita Hoseini (15) åpnet showet med en parodi på Donald Trump og Kim Jong-Un
Leonora (12) og Anna (12) danser til One more night av Maroon 5.
Hedda (12) og Henriette(12) synger ”All I want” av Kodaline.
Nora (12) og Maria(12) danser til Cheap thrills av Sia.
Nora (12) og Maria(12) danser til Cheap thrills av Sia.
Nora (12) og Maria(12) danser til Cheap thrills av Sia.
Kveldens konferansierer var Hanne Skjekkeland(14) og Roita Hoseini(15).
Film- Expectations vs Reality av Maria og Nora.
Fabulus 6 danser til Taki-taki av DJ Snake.
Felicity(13) og Vendela Victoria (14) synger Talking to the moon av Bruno Mars.
En jente fra salen vinner et gavekort på 250 kroner, ved å synge en sang av Marcus og Martinus.
En jente fra salen vinner et gavekort på 250 kroner, ved å synge en sang av Marcus og Martinus.