Ifølge tiltalen, som er tatt ut av politiadvokat Hellek Rue i Agder politidistrikt, skal uttaket fra minnestiftelsens konto ha skjedd i løpet av desember i fjor. 21-åringen skaffet seg tilgang til kontoen da han bisto en navngitt mann med å betale regninger. Han fikk da overlevert denne mannens bankkort og kodebrikke.

Pengene ble overført til tiltaltes konto via den andre mannens private konto. Tiltalte benyttet pengene til eget forbruk, ifølge tiltalen.

Samme mann er også tiltalt for en voldsepisode som skjedde i Kvinesdal lørdag 1. oktober i fjor. Sammen med en annen navngitt mann oppsøkte han en kvindøls bopel. Ifølge tiltalen skal de to ha slått kvindølen flere ganger i hodet og/ eller andre steder på kroppen. De skal også ha tatt kvelertak på voldsofferet flere ganger.

Tiltalen omfattes også oppbevaring av 19 gram hasj. 21-åringen oppbevarte dette på en adresse i Kvinesdal mandag 13. februar i år.

Han er videre tiltalt for ett tilfelle av kjøring uten gyldig førerkort. Det skjedde torsdag 15. juli i år i Kvinesdal. Samme dag skal han også ha latt en kvinne bruke sin bil uten å forvisse seg om at hun fylte vilkårene for å kjøre den. Kvinnens førerkort var på dette tidspunktet inndratt av helsemessige årsaker.

Påstand om erstatning og oppreisning til fornærmede i voldssaken er forbeholdt nedlagt av påtalemyndigheten når saken kommer opp for Lister tingrett. Den er berammet mandag 20. november i tingrettens lokaler på Gåseholmen i Farsund.