Kvinesdal voksenopplæring og menighetssenteret i Kvinesdal har gått sammen om å invitere til en middagsbuffet bestående av retter som kanskje ikke så mange har spist før. Pengene skal gå til årets TV-aksjon og Unicefs arbeid for å gi utdanning til barn rammet av krig og konflikt.

Sanjar Botoon, en av elevene på Kvinesdal Voksenopplæring, har skrevet følgende artikkel om arrangementet som de håper trekker mange folk til menighetssenteret i sentrum søndag:

– Vi kan gjøre en positiv forskjell sammen, skriver elev Sanjar Booton. Her er elever på Kvinesdal Voksenopplæring samlet i et hjerte. Foto: John Høyland

Internasjonal matfestival for TV-aksjonen 2017

I Kvinesdal vil voksenopplæringen og menighetssenteret gjerne engasjere seg i årets tv-aksjon gjennom å organisere en middagsbuffet på søndag 22. oktober. Det blir ulike deilige matretter laget av noen elever som kommer fra forskjellige land. Festen er for alle de som har lyst til å smake internasjonal mat, og samtidig ønsker å bidra til landets største humanitære innsamlingsaksjon.

Styrke solidariteten

Arrangørene gleder seg over å kunne lage et sånt fellesengasjement hvor folk med ulik bakgrunn og forskjellige kulturer bidrar med sine økonomiske bidrag og frivillig arbeid. I tillegg til denne innsamlingen til barn i krigsområder, kan dette initiativet generelt styrke solidariteten.

Elevene fra Syria, Sudan, Pakistan og Afghanistan som skal lage mat, setter stor pris på tv-aksjon-tradisjonen og understreker viktigheten av årets støtte for skolebarn i de landene med krig eller konflikter. De forteller videre om alvorlighetsgraden av situasjonen og behovet for hjelp til barna i deres land.

Ødelagte skoler

Rojin, en deltaker av arrangementet, er fra Syria. Hun sier at krigen har ødelagt mange skoler og fratatt tusenvis av barn utdanning. Hun gleder seg over å kunne spille en rolle i årets tv-aksjon gjennom denne festen. Tareq Hassan er opprinnelig fra Palestina, men han har bodd i Syria i mange år. Han sier at 7.000 skoler ble helt eller delvis ødelagt i løpet av krigen i Syria. I følge ham har 300.000 barn derfor mistet skolene sine. Han framhever at krigen har tatt mye mer fra barna enn kun skoler: «De har mistet sine familier, og ikke minst har de sluttet å være barn,», forteller han videre. Han gleder seg over å bli med dette innsamlings arrangementet.

De har mistet sine familier, og ikke minst har de sluttet å være barn

Vil lønne seg

En annen deltaker er Noha, og hun kommer fra Sudan. «Jeg er mamma til tre barn og gleder meg masse til å bli med i årets tv-aksjon», sier hun. Hun forteller videre at mange barn har ingen skole på grunn av krig og fattigdom i Sudan, særlig i sør Sudan. Hun synes at investering i barnas utdanning i dag, vil belønne oss i fremtiden med fred og velferd.

Dette arrangementet blir ikke noe av uten deres deltakelse. Derfor inviterer vi alle til festen på søndag, fra klokken 13.00 til 17.00 på menighetssenteret midt i Kvinesdal sentrum. Vi kan gjøre en positiv forskjell sammen.

Les mer om TV-aksjonen og hva årets innsamlede penger går til her!