Han var en av cirka 50 menn som var på Rosfjord strandhotell på tirsdag på et informasjonsmøte om prosjektet «Menn i helse».

Det er et stort behov for helsefagarbeidere i hele landet - spesielt menn. Prosjektet «Menn i helse» er et samarbeid mellom KS, lokale NAV-kontor, kommuner, fylkesmann og Helsedirektoratet hvor det tilbys utdanningsløp som helsefagarbeider til menn som har en egnet nav-ytelse.

Kvinlaug har vært sykemeldt en periode og er nå på arbeidsavklaring etter å ha blitt operert for skulderskader.

Jeg ble anbefalt å komme her i dag for å se på andre muligheter i arbeidslivet

– Jeg ble anbefalt å komme her i dag for å se på andre muligheter i arbeidslivet, sier Kvinlaug.

Odd Ingolf Kvinlaug har 32 år arbeidslivserfaring fra oljebransjen. Nå vurderer han å benytte seg av tilbudet om omskolering til helsefagarbeider. Foto: Mona Wikøren

Skolekull i Lister

Prosjektet pågår i ti fylker og i Agder er det planlagt tre nye skolekull fra høsten 2018 for å rekruttere helsefagarbeidere. Et av skolekullene vil tilbys i Lister-regionen.

– Dette er et komprimert utdanningsløp over tre år hvor man etter endt utdanning får fagbrev som helsefagarbeider, sier Lars Hove, fylkekoordinator i Agder.

Lars Hove, fylkekoordinator i Agder, poengterer at de som velger å ta fagbrev som helsefagarbeider vil ha veldig store muligheter i arbeidsmarkedet etter endt utdanning. Foto: Mona Wikøren
Rundt 50 menn var på tirsdagens informasjonsmøte hvor blant annet Lars Hove, fylkekoordinator i Agder, fortalte om omskoleringstilbudet i prosjektet «Menn i helse». Foto: Mona Wikøren

Han forteller at kommunene Farsund, Lyngdal, Flekkefjord, Kvinesdal og Audnedal har har garantert for lærlingplasser for de mennene som deltar i dette opplæringsløpet.

Hove forteller at målgruppen for prosjektet er menn som har en nav-ytelse og som trenger en ny vending i livet sitt.

93 prosent får jobb kort tid etter endt utdanning og sjekkes ut av NAV-systemet.

– De som fullfører utdanningen har svært gode muligheter til å få jobb. 93 prosent får jobb kort tid etter endt utdanning og sjekkes ut av NAV-systemet, sier Hove.

Ønsker intervju

Odd Ingolf Kvinlaug er veldig fornøyd med det han fikk høre på tirsdagens informasjonsmøte.

Odd Ingolf Kvinlaug har 32 år arbeidslivserfaring fra oljebransjen. Nå vurderer han å benytte seg av tilbudet om omskolering til helsefagarbeider. Foto: Mona Wikøren

Jeg er i en situasjon hvor jeg må ta et valg

– Jeg synes dette er et veldig bra tiltak. Vi fikk god informasjon om prosjektet. Jeg er i en situasjon hvor jeg må ta et valg - om jeg skal fortsette med det jeg gjør eller se på nye muligheter, sier Kvinlaug.

Han ble såpass interessert at han skrev under på at han er interessert i å bli kalt inn til intervju i første omgang. Intervjuene vil gjennomføres i mars. Inntil 30 personer vil få mulighet til en periode med 12 ukers arbeidspraksis i kommunenes sykehjem. Deretter vil de 20 mest ivrige få tilbud om å fullføre hele utdanningsløpet.

Tanken på det er ikke fremmed for Kvinlaug.