Temaet han er tildelt har tittelen «Fra Haydom til Flekkefjord».

Øystein Evjen Olsen bor nå i Mandal, men er født på Haydom i Tanzania.

– Han har en spennende bakgrunn og en CV som viser en sjelden mangfoldighet i utdanning og yrkeserfaring, sier en av ildsjelene bak Tematorsdag, Anders Mathias Larsen.

Han viser til at Evjen Olsen er lege og spesialist i samfunnsmedisin, men har også en ingeniørutdanning og mellomfag i samfunnsøkonomi. Han har tatt mastergrad i helseøkonomi og helseplanlegging og tatt doktorgrad i helsesystemer. Også yrkeserfaringen er omfattende. Han har vært rådgiver for det tanzanianske helsedepartementet, rådgiver for Verdensbanken i Nairobi i Kenya, prosjektleder i Somaliland og ikke minst direktør ved Haydom sykehus i Tanzania. Han har vært fagsjef ved Stavanger Universitets sykehus og prosjektleder for organisasjon og utvikling ved byggingen av nytt sykehus i Stavanger og mye annet.

Han har en spennende bakgrunn og en CV som viser en sjelden mangfoldighet i utdanning og yrkeserfaring

– Med en slik bakgrunn, skal det bli utrolig spennende å høre om arbeidet både i Haydom og nå ved Flekkefjord sykehus. Det vil handle om visjoner og erfaringer, om arbeidsmåter og organisering og sikkert også noe om forskjeller og likheter mellom Haydom og et moderne norsk sykehus, sier Larsen.

Det var for øvrig Øysteins bestefar Olaf Evjen Olsen, som den gang var misjonær i Norsk Luthersk Misjonssamband, som bygget sykehuset Haydom i 1955. Senere overtok hans far Ole Halgrim Evjen Olsen arbeidet.

Med en slik bakgrunn, skal det bli utrolig spennende å høre om arbeidet både i Haydom og nå ved Flekkefjord sykehus

Harmony Singers fra Flekkefjord synger på torsdagens Tematorsdag på Huset, Feda. Foto: Privat

– Vi gleder oss også til å høre Harmony Singers fra Flekkefjord under sin leder Lars Thore Larsen. De har gjestet Huset tidligere og vi vet litt om deres smittende sangglede, sier Larsen.

Kvinesdals allsidige trosopplærer, vil dele sine kveldstanker med de fremmøtte. I kjent stil serveres det også gratis vafler og kaffe i pausen, samt et lite lotteri.

– Tematorsdag er blitt et treffsted for folk fra hele Lister. For de som kommer i god tid, er det mulig å få en kopp kaffe og en god prat før det hele starter, avslutter Anders Mathias Larsen.