– Det er en overlegen seier etter å ha ledet fra start til mål Jeg er utrolig stolt av alle på laget og alle andre som har bidratt til at vi skal vinne denne turneringen, sier kaptein for laget, Anders Jens Lund.

Alle lagene samlet etter turneringen. Foto: Privat

Ledet fra start til mål

Utsiktens lag, som har bestått av kaptein Lund, Morgan Håland, Pål-Rune Kristoffersen, Kristian Moth og Petter Aamodt, tok initiativet fra start og ledet med fire slag etter første runde, som var foursome. Her spiller to og to sammen og slår annethvert slag. Etter at denne spilleformen var over, gikk lagene over på bestball. Der deles laget igjen inn i to lag. Den som spiller best av de to på lag, på hvert hull, får resultatet sitt registrert. Det andre resultatet blir slettet. Her valgte kapteinen å stå over og byttet seg selv ut med Petter Aamodt som ikke spilte foursome. Aamodt leverte og spilte til tre under par. Kun Morgan Håland fra Lyngdal spilte bedre med fire under par. Totalt ledet Utsikten golfklubb med 12 slag foran singelspillet. Den ledelsen holdt helt inn og vel så det.

Petter Aamodt ble byttet inn for kaptein Anders Jens Lund på bestball og spilte bra. Foto: Privat

1. divisjon

– Vi vant til slutt med 16 slag. Vi hadde full kontroll, sier Lund.

Bak Utsikten golfklubb fulgte Jæren golfklubb og Sotra golfklubb på herresiden. I kvinneklassen var det Voss som vant foran Mandal og Prekestolen golfklubb.

Ifølge Lund var det utfordrende forhold for golfspillerne både lørdag og søndag.

– Det var en del vind, noe som gjør det litt ekstra utfordrende for oss. Men vi la en god plan og fulgte denne hele veien. Jeg er utrolig godt fornøyd.

– Hvor stor forskjell er det på 1. og 2. divisjon?

– Det er stor forskjell, men jeg tror vi kan gjøre det godt der også. Vi må bare trene enda mer for å bli bedre.

Kaptein Lund i aksjon lørdag.

– Knallhelg

Styremedlem i Utsikten golfklubb, Steffen Johnsen, er strålende fornøyd med både opprykk og arrangementet på hjemmebane.

– Det har vært en knallhelg. Hoveddommeren fra Norges Golfforbund skrøt nettopp veldig av arrangementet her.