Det skal mannen selv ha forklart for politiet, ifølge VG.

36-åringen var den første av fire ungdomskamerater fra Lyngdal som 16. og 17. september ble pågrepet og siktet for drap eller medvirkning til drap på Tina Jørgensen i Stavanger natt til 24. september 2000. Alle de fire lyngdølene nekter straffskyld.

Gjemte seg

Det er på bakgrunn av 36-åringens forklaringer at politiet pågrep de tre andre mennene i saken.

Tirsdag var mannen i nye avhør hos politiet. Der ble han konfrontert med andre opplysninger politiet har i saken.

Ifølge VG skal det i avhør med 36-åringen ha kommet fram at han i løpet av timene før drapet, var i leiligheten til Tina Jørgensen. I avhørene fremgår det at de to sammen skal ha gjemt seg, fordi Tinas kjæreste kom hjem.

Både Tina og hennes daværende kjæreste, som begge bodde i leiligheten på Grasholmen, hadde vært på byen lørdag 23. september 2000. Etter hvert skilte de lag.

Observert

Den 36 år gamle drapssiktede lyngdølen skal ha blitt observert sammen med Tina Jørgensen utenfor Burger King, midt i Stavanger sentrum ved 01.30-tiden drapsnatten. Det skal ha blitt laget en fantomtegning fra denne situasjonen, der en mann med skinnjakke sto og pratet med Tina. 36-åringen skal selv i avhør ha sagt at han tror det kan være ham som er på tegningen.

Stavanger Aftenblad har tidligere skrevet at 36-åringen selv har forklart at ungdomsgjengen fra Lyngdal traff Tina på et utested samme natt som hun ble drept.

Drøyt 40 minutter etter at Tina ble sett i Stavanger sentrum ble en ung kvinne observert av en drosjesjåfør mens hun løp over Bybrua, ikke langt fra avkjørselen ned mot Grasholmen. Politiet mener dette var Tina Jørgensen.

Det skal også ha blitt gjort en observasjon på Sølyst, under Bybroen, kort vei fra Tinas leilighet ved 02-tiden samme natt. Her skal ha en mann ha stått og pratet med en kvinne, like ved en bil som hadde bagasjelokket oppe. Dette kan ha vært den siste observasjonen av Tina Jørgensen i live. Politiet mener denne observasjonen er svært interessant, siden den i tid og sted knytter seg tettest til forsvinningen.

Uklarheter

Tidligere er det kommet fram at forklaringene til den først pågrepne lyngdølen (36) har vært preget av uklarheter og sprik.

Mannen skal blant annet ha pekt ut den tredje pågrepne i saken, en 36-åring, som ble pågrepet hjemme i Lyngdal klokken 17.55 torsdag 17. september, som den som skal ha slått Tina Jørgensen i hodet med en stein. Mannen skal imidlertid også selv ha åpnet for at det kan ha vært ham selv som slo Tina.

Mannens forsvarer Odd Rune Torstrup har ikke villet kommentere opplysningene. Det vil heller ikke politiet, men etterforskningsleder Bjørn Kåre Dahl sier at politiet etterprøver all informasjon de får inn i saken for å få fram sannheten.

Advokat Olav Sylte, som forsvarer den 38 år gamle mannen, som var bosatt i Sirdal ber om at det oppnevnes en sakkyndig psykolog som skal gå gjennom avhørene. Han mener man kan stå overfor fire uskyldige, og at mye av det som er kommet fram i 36-åringens forklaringer er oppspinn.