Dét skriver selskapet Intoto i sin søknad om økonomisk støtte sendt Kvinesdal kommune, og minner om at det i kommunens næringsplan blant annet fremkommer følgende satsingsområde: «Stimulere til vekst i eksisterende bedrifter og til flere vekstkraftige nyetableringer».

– Det finnes få rendyrkede «tech»- selskaper i Norge. Det er da en interessant utfordring å starte et techselskap fra Kvinesdal. Men her bor vi, så her starter vi, påpeker Frode Aagedal, Scott Basgaard og Morten Hauan.

Det er da en interessant utfordring å starte et techselskap fra Kvinesdal

– Bedre innsikt

Vi har tidligere skrevet om at tre av gründerne bak Coverks-miljøet i Kvinesdal har dannet IT-selskapet Intoto.

Hovedvisjonen til Aagedal, Basgaard og Hauan er å samle meningsfull data som kan deles med interessenter.

– Intoto AS ønsker å gi mennesker bedre innsikt i verden rundt seg ved å samle inn data gjennom for eksempel sensorer og gjøre dette tilgjengelig for alle som trenger det for å gjøre vurderinger. Kundene kan være næringsliv, fylker, kommuner, stat, forskere, skole, institusjoner eller private, heter det i en pressemelding selskapet sendte ut tidligere i vinter.

Nå søker trioen altså Kvinesdal kommune om penger i forbindelse med etableringen av selskapet.

Flomsikring

– Vi er nå inne i en prosess i forhold til markedsavklaring. Som et eksempel kan nevnes at vi er i dialog med Sira Kvina, som har blitt partner i et pilotprosjekt. Dette går på datafangst i vassdragene i kommunen, noe som er relevant for Sira Kvina både i forhold til deres kjernevirksomhet, og også sett i et miljøperspektiv, heter det blant annet i søknaden. - Samme data kan muligens også være interessant for Kvinesdal kommune i forbindelse med flomsikringsarbeid, legges det til.

Samme data kan muligens også være interessant for Kvinesdal kommune i forbindelse med flomsikringsarbeid

– Enorm utvikling

Gründerne er åpne om at utvikling av selskapet er krevende.

Bransjen er i enorm utvikling. Vi er nå i en fase hvor vi arbeider med strategiutvikling for selskapet. Dette er et krevende arbeide som medfører at mye tid går med til å finne riktige personer og miljø som kan bistå i dette arbeidet. To nye mennesker er også på vei inn i selskapet, opplyser trioen.

To nye mennesker er også på vei inn i selskapet

750.000 kroner

I søknaden ramses flere utgifter opp for ting som må på plass i den fasen selskapet er i nå, blant annet strategiutvikling, markedsføring, tilstedeværelse på messer, klargjøring av teknologi og utvikling. Totalbeløpet ender i 750.000 kroner.

– Oppstartsfasen er svært krevende for oss, og vi håper Kvinesdal kommune kan bidra i denne fasen, anmodes det.

Selskapet, som jobber tett med Lister Nyskaping, Innoventus Sør, Connect Sørlandet, Innovasjon Norge samt private aktører, søker også blant annet Listerfondet og Innovasjon Norge om støtte, men da til andre prosjekter i forbindelse med selskapet.