Med avisen Kvinesdal24 vil man komme tettere og bygda og innbyggerne, forteller redaktør Sveinung W. Jensen.

Malene Sørensen Lundberg

Kvinesdal får sin egen avis

– Målet er å lage en fullverdig avis for Kvinesdal og være det nettstedet som kvindølene går til for å lese nyheter, sier redaktør Sveinung W. Jensen.

Publisert:
 • Malene Sørensen Lundberg
Denne artikkelen er over tre år gammel

Onsdag 20. september lanserer avisen Lister sin store satsing i Kvinesdal - en egen lokalavis om kvindølene for kvindølene. Nettavisen bærer navnet Kvinesdal24.

– Vi har satset nokså tungt i Kvinesdal i flere år allerede, og får veldig gode tilbakemeldinger på det vi lager. Men det har ikke vært like lett å få kvindølene til å betale for innholdet. Når vi nå samler alt Kvinesdal-stoffet i en egen avis, håper vi at terskelen for å abonnere skal bli lavere, forteller redaktør Sveinung W. Jensen.

Han understreker at alt innhold på Kvinesdal24 blir gratis de første månedene.

– Dermed får kvindølene anledning til bli kjent med produktet før vi begynner å ta betalt. Når det skjer, vil selvsagt abonnementsprisen være tilpasset produktet - og ligge betydelig lavere enn prisen på Lister24, sier Jensen.

Kvinesdal fortjener sin egen lokalavis, som både kan være et nyhetssted og en identitetsskaper.

Identitetsskapende

Målet er å komme tettere på bygda med en lokalavis som innbyggerne kjenner eierskap til.

– Kvinesdal fortjener sin egen lokalavis, som både kan være et nyhetssted og en identitetsskaper. Men skal vi lykkes, er vi helt avhengige av å få kvindølene med på laget. Jeg håper at flest mulig vil kjenne et eierskap til den nye avisen og bidra med innhold der det trengs. Så skal vi gjøre vårt for at avisen blir best mulig, sier Jensen.

I utgangspunktet skal Kvinesdal24 finansieres gjennom brukerbetaling og annonser.

– Hvilke ressurser legges inn i dette?

– Vi har to journalister som skal jobbe med dette, hvorav én på fulltid. I tillegg vil en markedskonsulent være dedikert Kvinesdal. Vi skal prøve å komme tett på kvindølene og levere ultralokalt stoff. I tillegg skal vi dekke politikk, sport, kultur og være kommunens arena for debatt. Dette er et prosjekt som hele redaksjonen i Lister vil bidra i. Derfor kjenner jeg meg trygg på at vi klarer å levere etter de kvalitetskravene som er nødvendig, sier Jensen.

Store kontraster

Journalisten i meg er gira på dette prosjektet, for jeg tror det blir veldig gøy for oss å jobbe med.

Han omtaler Kvinesdal som en ekstremt spennende kommune som inneholder store kontraster.

– Journalisten i meg er gira på dette prosjektet, for jeg tror det blir veldig gøy for oss å jobbe med. Kvinesdal har et voldsomt stort kulturelt og sosiologisk spenn. Her går Sarons Dal og Norway Rock hånd i hånd, og Amerika-linken setter sitt preg på kommunen. Og så har vi et rikt foreningsliv, jordbruk, skogbruk, industri og kraftpenger. Her er det nok å skrive om. Vi gleder oss til å sette i gang, sier redaktøren.

Publisert:

Flere artikler

 1. NYHETER

  – Takk for følget - bli med videre!

 2. NYHETER

  Takk for følget - bli med oss videre!

 3. NYHETER

  Nå kan du abonnere på Kvinesdal24!

 4. NYHETER

  «Vår satsing i Kvinesdal begynner å ta av. I alle fall litt.»

 5. NYHETER

  Han er Listers nye ansvarlige redaktør

 6. NYHETER

  Ansatte kritiske til prosessen

 1. Kvinesdal
 2. Journalistikk
 3. Lister