– Friidrettsgruppen var stor tidligere, men har ligget død i mange år. Jeg har tatt over stafettpinnen og prøver å få igang aktivitet igjen, forteller Eva Gotheim, som på årsmøtet i Kvinesdal idrettslag i fjor ble valgt som ny leder av gruppen.

Som et første skritt har Gotheim sammen med Miriam Netland rettet søkelyset mot løpetreninger.

Hver mandag inviteres det til bakke- og intervalltreninger, og onsdager er det løpetrening for barn og voksne i Kvinaparken og nærområdet rundt. Aldersgrensen nedad er 10 år.

Friidrettsgruppen var stor tidligere, men har ligget død i mange år

Johannes Egenes, Otelia Gotheim og Dina Stene i full fart på onsdagstrening! Foto: Rolf Kristoffersen
Eva Gotheim er leder for friidrettsgruppa i Kvinesdal idrettslag, og primus motor for løpetreningene. Foto: Rolf Kristoffersen

Gøy sammen

– Dette er trening der barn og foreldre kan trene og ha det gøy sammen, sier Gotheim, som håper å få vekket interessen for løping hos flere.

– Fokuset er på at løping er gøy. Jeg ønsker å ufarliggjøre det litt. Treningene passer for alle, man trenger ikke være i god form, betoner Gotheim.

– Men man må like å løpe, legger hun smilende til.

– Men friidrett er mer enn bare løping?

– Jeg fokuserer på løping nå i starten, og satser på flere aktiviteter etter hvert. Kvinesdal Stadion er foreløpig bare tilrettelagt for fotball, så vi venter på at friidrettsanlegget også skal bli ferdig.

Kvinesdal Stadion er foreløpig bare tilrettelagt for fotball, så vi venter på at friidrettsanlegget også skal bli ferdig

Aldersgrensen nedan er 10 år, ellers er alle medlemmer av Kvinesdal idrettslag velkommen til friidrettsgruppas nye treninger. Bak fra venstre: Dina S. Stene, Otelia Gotheim, Amalie Tagholdt, Lisa Sindland, Johan Egenes, Kenneth Andre Eiesland, Andreas Kleven og Tobias Egenes. Foran fra venstre: Miriam Netland, Eva Gotheim, Jakob Egenes og Bente Moland. Foto: Rolf Kristoffersen
Treningsgjengen i Kvinaparken. Foto: Rolf Kristoffersen

Nytt tilbud

Forrige onsdag var det fire voksne og åtte barn som møtte til trening. Det er en stor forbedring sammenlignet med starten.

– Ja, da var det bare meg! Dette er et nytt tilbud som trenger en innkjøringsfase. Det finnes så mange andre tilbud, minner Gotheim om.

Hun foreslår løpetreningene som en fin ekstratrening der de som trener eksempelvis ballsporter kan forbedre kondisjonen sin.

Lisa Sindland og datteren Dina S. Stene på felles løpetur. Foto: Rolf Kristoffersen

Kvinatrimmen

Den nye friidrettsgruppa startet i fjor med terrengløpet Kvinatrimmen for barn. Flere ga uttrykk for at det hadde vært fint å ha med foreldre, så nå er disse løpene åpnet også for voksne.

I år er det planlagt fire løp, det første blir 8. april. Gotheim beskriver løpet som en mellomting mellom grendekarusellen for de minste og terrengkarusellen.

Løpene var opprinnelig tre kilometer, men nå blir det i tillegg en løype på 800 meter for de som vil løpe litt kortere.

Konkurranse

Som et ledd i å få opp interessen ble det i fjor innført en konkurranse knyttet til toppene Gullestadheia, Hamrevarden og Kleiven. Deltagerne sjekket tiden de brukte opp, og skrev resultatet i boka i postkassen på toppen. Det ble så trukket en gavekort-vinner blant de som hadde best tid.

– Dette starter vi opp med igjen fra 1. mai i år. Vi håper enda flere blir med i år, sier Eva Gotheim.

Også de som har best forbedring på egen tid er med i trekningen. Dermed er det ikke bare de aller raskeste som kan vinne.