Ulykken skjedde ved avkjøringen til Espeland i Spind i Farsund klokken 00.43 natt til søndag.

— En politipatrulje i Farsund som gjennomførte rutinekontroll på kjøretøy meldte inn at det var en bil som ikke ville stoppe for kontroll. Patruljen kjørte etter i 15 til 20 sekunder før de innså at hastigheten var så stor at de ikke ønsket å følge etter, og lot bilen gå. De fortsatte roligere i samme retning og etter noen minutter fant de bilen kjørt ut ved avkjørselen fra fylkesvei 43 til Espeland, beretter operasjonsleder Ingrid Mæhre til Lister24. Alle fire passasjerene var ved bevissthet, men både brannvesenet og ambulanse ble tilkalt. Alle fire ble ifølge Mæhre fraktet til sykehus for sjekk.

— Det var ingen alvorlige skader, og alle unntatt en er dimittert fra sykehuset. Den siste dimitteres i løpet av søndag morgen, sier hun.

Ifølge Sørlandets sykehus Flekkefjord sitt akuttmottak ble en kvinne og en mann lettere skadet i ulykken. Dette skal være to av passasjerene i ulykkesbilen.

Mæhre opplyser at føreren, en mann i 30-årene fra Farsund, er kjent for politiet fra tidligere.

— Patruljen oppfattet ham som beruset, sier hun.

Det ble derfor tatt utvidede blodprøver av sjåføren. Han blir anmeldt for kjøring i ruspåvirket tilstand, for å ha kjørt uten gyldig førerkort og for å ha unndratt seg politikontroll.

Det var store materielle skader på bilen etter utforkjøringen. Bilen ble undersøkt før den ble tauet inn.

Politiet gjorde kriminaltekniske undersøkelser på stedet i lang tid etter ulykken. Som følge av dette var fylkesvei 43 stengt i nesten fire timer med skiltet omkjøring.