– Vi skal i gang med et søk i sjøen etter den kvinnen vi har letet etter her i Farsund de siste dagene. Her bruker vi en sonar for å se om vi eventuelt kan finne henne i sjøen, hvis hun har havnet i sjøen, sier innsatsleder Anders Holt i Agder politidistrikt til Lister24.

Mens Lister24 snakker med innsatslederen kommer sonaren i Vestersidefjorden fra området ved Parafinbua mot Stave-bygget, hvor patruljen hadde stilt seg og fortsatte retning Amfi-senteret og Nordsundbroa. Det er denne fjorden de har valgt å ta for seg i denne omgang da det er i området ved Kiwi hun sist skal være observert.

– Båten med sonaren kommer til å gå litt frem og tilbake her, og vi kommer antageligvis til å holde på frem til dagslyset begynner å forsvinne. Det tar noen timer å søke, og det er i utgangspunktet det som skal skje her i dag, sier Holt.

Anders Holt er innsatsleder fra Agder politidistrikt. Foto: Olav Hoel

– Hvis det blir gjort noen funn, hva vil skje da?

– Da vil vi hente opp vedkommende fra sjøen, og så vil vi håndtere det på vanlig vis med tekniske undersøkelser. Den taktiske etterforskningen er det politistasjonen i Farsund som tar seg av. Jeg styrer bare søket her ute, sier Holt.

Sonaren vil gå litt frem og tilbake fra rundt Parafinbua til Nordsundbroa. Foto: Olav Hoel

Savnet siden helgen

Det var søndag ettermiddag Agder-politiet mottok en bekymringsmelding om en kvinne som ikke hadde kommet hjem. Ifølge politiet er hun trolig sist sett sent lørdag kveld i området ved Kiwi-butikken i Listerveien, og det ble satt i gang leteaksjon i Farsund sentrum og omegn. Da søket innenfor det angitte området ikke ga resultater, besluttet politiet i løpet av natt til tirsdag eller tirsdag morgen å sette det aktive søket utendørs på vent, men fortsette for fullt på andre områder.

Den savnede er 33 år gamle Miriam Isabel Kittilsland. Foto: Privat

Tirsdag gikk også politiet ut med navn og bilde på den savnede i samråd med de pårørende, og da ble det kjent at det var 33 år gamle Miriam Isabel Kittilsland. Hun beskriver å være cirka 165-170 cm høy, har mørkeblondt, skulderlangt hår og er lys i huden.

Ifølge Varden er hun født i Skien, men har bodd mesteparten av livet på Sørlandet. Hun har fortsatt tilhørighet til familie i Grenland. Hun var sist registrert bosatt i Vennesla. 33-åringen har ikke bodd i Farsund mer enn noen få uker.

Jan Åge Sakariassen er fungerende politistasjonssjef i Farsund og Lyngdal. Foto: Cecilie Nilsen

– Sporløst forsvunnet

Fungerende politistasjonssjef Jan Åge Sakariassen i Farsund og Lyngdal sa tirsdag til Lister24 at de står litt på bar bakke i etterforskningen, og at de bruker mye etterforskningskapasitet på saken for å sjekke ut blant annet spor og tips. Men de har foreløpig ingen mistanker om hva som har skjedd henne.

– Hun er sporløst forsvunnet, og vi har ingen opplysninger om hvor hun kan være. De siste opplysningene vi har er at hun sist er observert i området ved Kiwi og gamle Mur & Miljø. Da dette området ikke er langt fra vann må vi eventuelt tenke på om vi etter hvert skal få ned dykkere i området, sier Sakariassen.

Publikum som har sett den savnede, eller har andre opplysninger om den savnede, bes ta kontakt med politiet på telefon 02800.

Den savnede er 33 år gamle Miriam Isabel Kittilsland. Foto: Privat