Politiet rykket sent lørdag kveld ut til Spind grendehus etter at de fikk inn melding om anløp til slagsmål mellom to personer.

Det ble arrangert en fest i lokalet.

- Politiet vært i kontakt med begge parter involvert i slagsmålet. Ingen av dem ønsker å anmelde. Begge bortvist fra stedet, opplyser operasjonsleder Ronny Aateigen Andersen via X.

Lars Erik Larsen

Anmeldt for truende atferd

Farsund kommune har anmeldt en person for å ha fremmet rasistiske uttrykk og utvist truende atferd mot en eller flere personer ansatt i kommunen.

Det kommer fram av en anmeldelse Lister24 har fått delvis innsyn i. Hendelsen skal ha funnet sted 22. mars på formiddagen.

Siste innlegg

Har du tips eller spørsmål om dette emnet? Vi vil gjerne høre fra deg!

Send inn
NTB

Mann pågrepet etter alvorlig hendelse i Arendal

En mann i 30-årene er pågrepet i forbindelse med en alvorlig voldshendelse i Arendal.

– Foreløpige undersøkelser tyder på at politiet har kontroll på de involverte parter, opplyser Agder politidistrikt litt etter klokken 16.15.

Operasjonsleder Jarl Bernhard Nilsen sier til NTB at pågripelsen foregikk uten dramatikk, men ønsker ikke så si noe utover det.

Politiet meldte om hendelsen klokken 13.30. Da ble det opplyst at en person var skadd i en voldshendelse i Arendal, som politiet omtalte som alvorlig.

Den fornærmede ble tatt hånd om av helsepersonell og mottok førstehjelp, men ble senere fraktet til sykehus.

Mannens tilstand er fortsatt ukjent, men innsatsleder Jens Magne Hansen i Agder politidistrikt sier til Agderposten at den fornærmede, så vidt han vet, ikke er livstruende skadd.

– Det er ikke gjort beslag av våpen eller lignende, legger han til.

Samtlige av de involverte skal være kjenninger av politiet, ifølge Hansen.

NTB

Rokering og nytt fjes i Støres nye regjering

Jan Christian Vestre blir helseminister etter Ingvild Kjerkol. Cecilie Myrseth blir næringsminister, mens Marianne Sivertsen Næss blir fiskeriminister.

Det opplyser regjeringen i en pressemelding.

Vestre (Ap) kommer fra jobben som næringsminister. Myrseth (Ap) fra Troms forlater nå jobben som fiskeriminister og overtar etter ham. Sivertsen Næss (Ap) fra Finnmark blir dermed landets nye fiskeriminister.

De tre ble presentert på Slottsplassen etter et ekstraordinært statsråd på Slottet fredag.

Næss nytt ansikt

Næss er det nye ansiktet i regjeringen. Hun har sittet som stortingsrepresentant for Finnmark.

Hun ble valgt inn på Stortinget i 2021 og har ledet energi- og miljøkomiteen. Den nye fiskeriministeren har også vært Aps energi- og miljøpolitiske talsperson de to siste årene.

Før hun kom inn på Stortinget, var Næss ordfører i Hammerfest fra 2019.

Ekstraordinært statsråd

Kronprins Haakon holdt det ekstraordinære statsrådet på Slottet fredag ettermiddag, der statsminister Jonas Gahr Støre (Ap) gjorde flere endringer i regjeringen.

Statssekretær Tore O. Sandvik (Ap) fra Trøndelag fortsetter som statssekretær for den nye næringsministeren. Det er klart etter dagens endringer i regjeringen.

Sandvik er tidligere fylkesordfører i Trøndelag (2003–2023).

Statsrådet startet klokka 15 etter at kronprins Haakon hadde landet etter sin utenlandsreise.

Statsråd uten regent

Tidligere fredag ble det for første gang siden 2007 avholdt statsråd uten regent. I statsrådet på Statsministerens kontor (SMK) på formiddagen fikk blant annet Anne Marit Bjørnflaten (Ap) avskjed i nåde som statssekretær for Vestre.

Grunnen til at statsrådet på formiddagen fant sted på SMK, er at kongen er sykmeldt og kronprins Haakon var på vei hjem fra USA.

Kong Harald er sykmeldt fram til 22. april etter sykdom og en operasjon hvor han fikk operert inn pacemaker. Slottet bekreftet tidligere fredag til NTB at sykemeldingen ikke utvides, og at kongen dermed er tilbake i arbeid mandag.

NTB

16-åring har sittet åtte uker i varetekt: – Ikke optimalt

En 16-åring har i snart åtte uker sittet varetektsfengslet for et drapsforsøk i Os. Ikke optimalt, mener politiet, som ber om plass til ham hos barnevernet.

Gutten er siktet for å ha knivstukket en jevnaldrende gutt i Os utenfor Bergen 25. februar. Han har siden sittet i varetekt.

Fredag ba politiet om ytterligere to ukers varetektsfengsling av 16-åringen – og fikk medhold av retten, skriver NRK.

– Det gjør vi fordi vi ikke ønsker at han skal gå ute på gaten, sier politiadvokat Eli Valheim.

Valheim sier selv at varetektsfengsling er et inngripende tiltak mot mindreårige, og ikke optimalt.

– Det er ikke ønskelig at mindreårige sitter over lengre tid i varetekt. Dersom det hadde vært et tilbud til ham i dag fra barnevernet, hadde han blitt løslatt mot en institusjonsplass, sier Valheim.

(©NTB)

NTB

Kongen er tilbake på jobb på mandag

Kong Harald er tilbake fra sykmelding mandag 22. april, ifølge Slottets nettsider. Foto: Javad Parsa / NTB

Kong Harald er tilbake på jobb mandag 22. april, bekrefter Slottet til NTB.

– Kongen er tilbake i arbeid mandag, skriver kommunikasjonsrådgiver Sara Svanemyr i en epost.

På Slottets nettsider opplyser de at kong Harald skal ta imot forsvarssjefen i audiens på slottet mandag. Kronprinsen vil også være til stede.

Kong Harald fikk i mars operert inn hjerteregulator ved Rikshospitalet i Oslo etter å ha blitt syk på ferie i Malaysia.

Han har siden vært sykmeldt. I starten av april ble sykemeldingen forlenget med to uker, fram til 22. april.

Tirsdag sa dronning Sonja til NRK at kongens helse var «mye, mye bedre».

NTB

Norge ga milliardstøtte til Ukraina i vinter

Gjennom vinteren har Norge donert militært materiell fra Forsvaret til Ukraina til en verdi på om lag én milliard kroner, sier forsvarsministeren.

– Krigen i Ukraina raser for fullt. Ukraina har stort behov for mer militært materiell. Norge har levert viktig materiell til Ukraina for å støtte dem i deres kamp mot Russland, sier forsvarsminister Bjørn Arild Gram (Sp) til VG.

– Vi og våre allierte er tydelige på vår langsiktige støtte til Ukraina. Ukraina kan stole på fortsatt solid støtte fra Norge, legger han til.

Støtten omfatter artillerigranater, panservernvåpen, mineryddere og støtte til vedlikehold av stridsvogner.

Den norske militære støtten er del av en bred internasjonal innsats blant allierte og partnerland. Dette er donasjoner av materiell fra forsvarssektoren, og donasjoner av materiell anskaffet direkte fra industrien.

De andre hovedsporene er trening og opplæring av ukrainsk personell, samt donasjoner av materiell anskaffet gjennom internasjonalt samarbeid og fondsmekanismer.

Tidligere i uken var utenriksminister Espen Barth Eide (Ap) på besøk i Ukraina. Der kunngjorde han en ny nødhjelpspakke til 745 millioner kroner og lovet å jobbe for å få tak i mer luftvernvåpen til det krigsherjede landet.

NTB

Lønnsforhandlingene mellom NJ og MBL fortsetter på overtid

Norsk Journalistlag (NJ) og Mediebedriftenes Landsforening (MBL) nådde ingen enighet før fristen klokken 20 torsdag, men fortsetter forhandlingene på overtid.

– Partene er enige om at det er grunnlag for å fortsette forhandlingene på overtid, skriver kommunikasjonsansvarlig Christine Tolpinrud i NJ i en epost til NTB.

Forhandlingene startet 16. april klokken 12.30, og fristen var torsdag klokken 20.

NJ-leder Dag Idar Tryggestad leder forhandlingene for fagforbundet. Han er tydelig på at reallønnsvekst er en prioritet.

– Det er penger, i ulike former, som er viktigst i dette oppgjøret, og målet er å opprettholde kjøpekraften til våre medlemmer. Samtidig må vi ta et oppgjør med hvordan vi håndterer skillet mellom jobb og fritid, sa han før forhandlingene startet.

Årets oppgjør er et hovedoppgjør. Det betyr at det forhandles både om penger og om tekstkrav.

Ifølge nettsidene deres, har NJ rundt 8500 medlemmer.

Olav Hoel

En person lettere skadet etter trafikkulykke

Ulykken har skjedd i krysset ved fv 43 og Aunevik. Foto: Torrey Enoksen

Politiet i Agder meldte på X/Twitter klokken 17.48 torsdag at de har fått melding om en trafikkulykke på fv 43 Lyngdalsveien mellom Farsund og Lyngdal ved avkjørselen til Aunevik.

- To biler og to personer er involvert. Begge de involverte er våkne. Nødetatene rykker ut, opplyser operasjonsleder Øyvind Hægeland på X.

Ifølge operasjonslederen er en bil påkjørt i siden når den kom ut på Lyngdalsveien fra en sidevei, og ikke overholdt vikeplikten.

- Ambulanse er på stedet. En person lettere skadd. Trafikken passerer greit på stedet, opplyser Hægeland.

Operasjonslederen forteller at det er snakk om en eldre kvinne som brøt vikeplikten, og som også ble skadet og sjekket av ambulanse. Det var ifølge operasjonslederen uklart om vedkommende ble tatt med videre til legevakt eller sykehus for sjekk.

- På stedet fremstod det derimot ikke som noe alvorlig skade, sier Hægeland

Det er for øvrig 80-sone på ulykkesstedet. Politiet skal være ferdige på stedet.

Slik ser en av bilene ut. Foto: Torrey Enoksen
NTB

Tiltak fra Statnett skal redusere prisforskjellene på strøm i Sør-Norge

Statnett skal gjennomføre tiltak for å minske prisforskjellene på strøm i Sør-Norge. Foto: Annika Byrde / NTB

Innbyggere i Agder og på Sørvestlandet måtte tidvis betale mer for strøm i fjor enn naboområdene. Nå gjennomfører Statnett tiltak for å minske forskjellene.

Blant annet skal de oppgradere ledninger slik at de tåler høyere temperatur og dermed kan overføre mer strøm.

– På sikt forventer vi at markedsutviklingen i Norge og Europa i kombinasjon med nettforsterkninger vil bidra til likere priser, sier Peer Olav Østli, konserndirektør for systemdrift i Statnett.

Statnett vurderer kontinuerlig ytterligere tiltak, opplyser Østli.

(©NTB)

NTB-AFP

WHO om fugleinfluensa som smitter mennesker: – Enormt bekymringsfullt

Tilfeller der dyr har smittet mennesker med fugleinfluensa de siste årene, er enormt bekymringsfullt, ifølge Verdens helseorganisasjon (WHO).

WHOs sjefforsker Jeremy Farrar kommenterte situasjonen på en pressekonferanse i Genève torsdag.

Et pågående utbrudd av fugleinfluensaviruset H5N1 begynte i 2020 og har kostet titalls millioner tam- og villfugl livet.

Også pattedyr er blitt smittet, blant annet kyr og geiter, noe som overrasker eksperter ettersom man ikke trodde de var mottakelige for sykdommen.

Det har også vært noen hundre tilfeller der dyr har smittet mennesker. I disse tilfellene er dødeligheten «ekstraordinært høy», ifølge Farrar.

– Dette er fortsatt enormt bekymringsfullt, sier han.

– Den store bekymringen er selvfølgelig at syke ender og kyllinger, samt stadig flere pattedyr, skal smitte mennesker, og at viruset deretter skal kunne smitte fra menneske til menneske.

Det er foreløpig ingen bevis for at den nye fugleinfluensaen sprer seg mellom mennesker. Men fra starten av 2003 til 1. april i år har WHO registrert 463 dødsfall blant totalt 889 smittede mennesker i 23 land, noe som betyr at dødeligheten er på 52 prosent.

Farrar ber om at overvåkingen av sykdommen styrkes, og sier det pågår en innsats for å utvikle vaksiner og medisiner mot sykdommen.

NTB

Christian Tybring-Gjedde gir seg i politikken

Christian Tybring-Gjedde gir seg som politiker. Foto: Terje Pedersen / NTB

Frp-politikeren Christian Tybring-Gjedde tar ikke gjenvalg til Stortinget og gir seg som politiker etter snart 20 år.

– Jeg er ikke motivert til å ta en ny periode på Stortinget, sier han til Aftenposten.

60-åringen har representert Oslo Frp på Stortinget siden 2005, men ønsker ikke å fortsette når den siste perioden hans utløper i 2025. For tiden sitter han i utenriks- og forsvarskomiteen på Stortinget. Han er også medlem av Europautvalget.

Tybring-Gjedde sier til avisa at han allerede for ett år siden nevnte internt at dette ville bli hans siste periode.

Tidligere i uka kunngjorde både tidligere justisminister Tor Mikkel Wara og FpU-leder Simen Velle at de ønsker seg plass på Frps stortingsliste i Oslo. Tybring-Gjedde reagerer på at han ikke fikk beskjed på forhånd fra «utfordrerne».

– Det som overrasket meg, var at jeg ikke fikk beskjed. Dette hadde jo vært klart om jeg hadde fått en telefon. Det hadde ikke vært noe vanskeligere enn som så, sier han.

Selv lanserer han Aina Stenersen som en god arvtaker, og trekker fram at hun i årevis har lagt ned en god innsats for Oslo Frp.

Tybring-Gjeddes datter, Mathilde Tybring-Gjedde, er stortingsrepresentant for Høyre.

NTB

Barnefilmfestivaler til kamp mot resirkulerte filmuniverser: – Må slutte å undervurdere barna

– Vi må slutte å undervurdere barna våre, sier Cathrine Sordal, festivalsjef i Barnefilmfestivalen i Kristiansand.

Sammen med TIFF Junior i Tromsø og Voss barnefilmfestival går Barnefilmfestivalen i Kristiansand sammen om å prøve å løfte barnefilm. Barnefamilier går mest på kino i Norge, likevel hevder Sordal at filmtilbudet er «lite variert».

– Barna må tas mer på alvor, sier hun.

De tre ledende barnefilmfestivalene i Norge vil kjempe mot såkalt resirkulerte filmuniverser – altså filmer kjent fra bøker og tidligere filmer, som gjerne trekker solid med publikum.

Sjefene for de tre ledende barnefilmfestivalene i Norge, der Ann Karin Atterås i Voss er tredjemann ut, deler frustrasjonen over at det de mener er de beste familiefilmene oppsøkes av få. I neste rekke betyr det at stadig færre våger å satse på kvalitetsfilm for familiepublikummet, heter det i det felles kampskriftet.

– Det er en lei tendens, som dessverre ser ut til å forsterke seg. Vi etterlyser mer originalitet og at alle ledd i bransjen tør mer. Derfor har vi tatt initiativ til dette prosjektet, sier festivalsjef i TIFF Junior, Astrid Aure.

Nå har de tre festivalsjefene valgt ut tre titler, som får norgespremierer under barnefilmfestivalen i Kristiansand neste uke.

Det er den spanske filmen «Kepler 6B», der den unge hovedrolleinnehaveren Daniela Pezzoti kommer på festivalbesøk til Kristiansand, «Det magiske lyset», som er en tsjekkisk/slovakisk/ungarsk samproduksjon og «Kokko gård» fra Canada.

(©NTB)

Olav Hoel

To til sykehus etter trafikkulykke

Foto: Malene Sørensen Lundberg

Politiet i Agder fikk klokken 14.46 torsdag ettermiddag melding om trafikkulykke i Kviljokrysset på FV470 Søndre Vei og Kviljoveien FV4112 mellom Farsund og Vanse.

- Det er meldt at 4 personer er involvert. Det er ikke meldt om alvorlig personskade pr. nå. Det er meldt at en minibuss og en personbil er involvert. Nødetater på vei, og det er redusert fremkommelighet på stedet, skriver operasjonsleder Eyvind Formo i Agder politidistrikt på X.

Ifølge operasjonslederen er tre biler involvert i ulykken.

- Alle som var i de aktuelle kjøretøyene er oppegående, opplyser Formo videre.

- Det er snakk om en påkjørsel bakfra hvor tre biler er involvert. Her skal en minibuss ha kjørt inn i bilen foran, som igjen har blitt skudd inn i bilen den hadde foran seg. Patruljen er på stedet nå og snakker med partene, og det er ikke tatt stilling til eventuelt førerkortbeslag, sier operasjonsleder Øyvind Hægeland til Lister24 like før klokken 16.

En halvtime tidligere opplyste han at en voksen og ett barn blir fraktet med ambulanse til sykehus for sjekk og oppfølging. Slik det fremstår skal det derimot ikke være snakk om noe alvorlig skade, ifølge operasjonslederen.

Ved 17.15-tiden opplyser Hægeland at patruljen er ferdig på stedet.

- De involverte førerne er avhørt på stedet. Ingen førerkort beslaglagt, men patruljen oppretter sak, opplyser Hægeland.

Denne bilen hadde synlige skader. Foto: Malene Sørensen Lundberg
Foto: Malene Sørensen Lundberg
Olav Hoel

Gressbrann viste seg å være et forlatt bål

Både politiet og brannvesenet fikk klokken 14.20 torsdag ettermiddag melding om en gressbrann på Årenesplatået ved Drangeid i Flekkefjord.

- Det er ukjent omfang. Politiet er på vei til stedet sammen med brann, skriver operasjonsleder Eyvind Formo i Agder politidistrikt på X.

Røykdykkelederleder Jørgen Thele ved brannvakta i Flekkefjord opplyste til Lister24 ved 14.50-tiden at de er ute og sjekket meldingen, og at det hele viste seg å være et bål.

- De som har satt fyr på bålet var ikke der da vi kom frem, så vi vet ikke hvem som har satt fyr på det. Bålet er nå slukket, og det har ikke vært noe spredning, sier Thele.

Og fortsetter.

- Vi oppfordrer folk om å respektere bålforbudet og vise generell aktsomhet. Meld også inn bålet til 110-sentralen hvis man skal gjøre opp bål.

Tom Arild Støle

12 ble tatt for å kjøre for fort i 60-sone

Utrykningspolitiet (UP) hadde torsdag formiddag fartskontroll i 60-sonen på E39 ved Rom i Lyngdal.

Totalt ble det tatt 12 fartssyndere.

Høyeste målte hastighet var 80 kilometer i timen. Sjåføren måtte her ut med 8.200 kroner i forenklet forelegg, ifølge gjeldende satser for fartsovertredelser.

Ingen personer fikk førerkortet beslaglagt i fartskontrollen. Grensen for å miste førerkortet i en 60-sone er 86 kilometer i timen.

Tom Arild Støle

Songdalen: Mann omkom etter mopedulykke

En mann er bekreftet omkommet av lege på stedet etter en trafikkulykke i Songdalen i Kristiansand torsdag.

Politiet fikk melding klokken 11.42 melding om at en moped hadde kjørt ut av veien.

Tre kvarter senere ble det meldt at en mann hadde omkommet. Ifølge politiet er det snakk om en mann i 80-årene.

De pårørende er blitt informert.

Ifølge operasjonsleder Eyvind Formo i Agder politidistrikt klokken 12.25 er hendelsesforløpet ukjent, og dette vil bli videre etterforsket. Ulykken skal ha skjedd på privat grunn.

NTB

En av Norges rikeste kvinner er død

Rannfrid Rasmussen, som var øverste kvinne på Kapitals liste over Norges rikeste i 2023, sovnet stille inn 14. april, 89 år gammel.

Det går fram av en dødsannonse, skriver avisen Avisen Kristiansand.

Forretningskvinnen Rasmussen hadde en formue på 9,05 milliarder kroner i 2023, ifølge Kapital. Det gjorde henne til Norges 34. rikeste person.

Hun var hovedaksjonær i Rasmussen Gruppen gjennom sitt heleide Rasmussen Investment og private aksjer.

Hun figurerte i en årrekke på Kapitals 400-liste og formuetoppen ved offentliggjøringen av skattelistene hvert år.

NTB

Helsedirektoratet lyser ut 560 millioner kroner for å få flere fastleger

Helsedirektoratet lyser ut 560 millioner i tilskudd til kommunene for å få på plass flere fastleger. Illustrasjonsfoto: Gorm Kallestad / NTB Foto: Illustrasjonsfoto: Gorm Kallestad / NTB

Helsedirektoratet lyser ut 560 millioner i tilskudd til kommunene for å få på plass flere fastleger.

Det skriver de i en pressemelding.

– I 2023 fikk vi over 500 nye fastleger. Selv om det også sluttet 300 fastleger i perioden, ble det en økning på over 200 fastleger totalt. Det er flott å se at rekrutteringen har gått betydelig opp, og i vi ser nå at antallet som er uten fastlege endelig har begynt å falle, sier divisjonsdirektør Helen Brandstorp.

Direktoratet mener samtidig at man ennå ikke er i mål.

– Vi er ikke i mål og trenger at flere velger spesialiteten allmennmedisin og blir fastlege. Derfor er det så viktig at allmennlegetjenesten er en attraktiv og trygg karrierevei, og tilskuddet er et svært viktig bidrag. Fastlegeordningen blir gjerne omtalt som grunnmuren i helsetjenesten, sier Brandstorp.

NTB

Andersen forklarer seg i retten i dag

Jan Helge Andersen skal forklare seg torsdag. Tegning: Ane Hem / NTB

Nå skal Sør-Rogaland tingrett få høre Jan Helge Andersens versjon av hva som skjedde i Baneheia 19. mai 2000.

– Det er mange sider av hans forklaring, han skal fortelle retten om sin versjon av hendelsen, vi får høre og se hvordan den blir, sier statsadvokat Johan Øverberg til NTB onsdag.

Øverberg er sammen med Andreas Schei aktor i saken der Jan Helge Andersen er tiltalt for drapet på Lena Sløgedal Paulsen (10) i Baneheia i Kristiansand 19. mai 2000. Fra før er Andersen dømt og har sonet 19 års fengsel for voldtekt og drap på Stine Sofie Sørstrønen (8) og medvirkning til voldtekt på Paulsen.

Andersen nektet tirsdag straffskyld for drapet på Paulsen da rettssaken startet, men har tidligere erkjent drapet på Sørstrønen. Han fastholder sin forklaring om hva som skjedde i Baneheia den dagen, den samme forklaringen som han har stått ved siden han ble pågrepet i september 2000.

Han har alltid sagt at barndomskameraten Viggo Kristiansen var hovedmann bak Baneheia-drapene, mens Kristiansen alltid har hevdet sin uskyld og også ble frikjent i 2022.

– Hvordan skal dere forholde dere til at han fastholder sin versjon?

– Det får vi komme tilbake til.

Under innledningsforedraget tirsdag antydet aktoratet at de kan spørre Andersen om anmeldelser som kom svært nylig. Politiet har de siste årene funnet overgrepsmateriale og tekster som seksualiserer barn på hans digitale enheter.

Rettssaken foregår i Sør-Rogaland tingrett i Sandnes, men onsdag var retten og andre på en liten avstikker til Kristiansand for å være på befaring i Baneheia.

Forklaringen til Andersen skulle egentlig begynne tirsdag, men etter anmodning fra ham og forsvarerne ble den flyttet til torsdag. Andersen var heller ikke til stede på befaringen i Baneheia, og han har ikke tenkt å være til stede under mesteparten av den åtte uker lange rettssaken.

NTB

Prinsesse Märtha Louise vil ikke lenger snakke med pressen

Durek Verrett og Märta Louise har fått nok av det de kaller norsk presses løgner om paret. Nå vil de ikke lenger uttale seg til pressen. Foto: Heiko Junge / NTB Foto: Foto: Heiko Junge / NTB

Prinsesse Märtha Louise skriver på Instagram at hun og Durek Verrett ikke lenger kommer til å snakke med pressen.

– Vi vet at deler av pressen vil fortelle løgner om oss idet bryllupet nærmer seg. Mens vi forbereder oss på den store dagen, er vi dedikerte til å ta vare på hverandre, skriver prinsessen på Instagram tidlig torsdag morgen.

I sommer skal de gifte seg i Geiranger i Møre og Romsdal.

Tirsdag denne uken gikk prinsesse Märtha Louise hardt ut mot Se og Hør.

– De gjentar løgner helt til alle tror på dem, skrev hun på Instagram.

– Prinsesse Märtha Louise står fritt til mene hva hun vil. Vi har ettergått det sjaman Durek har skrevet og sagt. I sin bok «Spirit Hacking» beskriver han detaljer om sin bakgrunn som ikke stemmer med våre opplysninger, skrev sjefredaktør Ulf Andre Andersen i Se og Hør i en kommentar til NTB tirsdag.

– Vi har gjort vår rett og plikt og bringer klarhet i hva som er sannheten. Det er vår journalistiske oppgave, skrev Andersen videre.