Norges vassdrags- og energidirektorat (NVE) henviser til e-poster fra blant andre prosjektleder for Brødrene Dahl AS, Bård S. Kvinge, som skriver at det er store utfordringer med å gjennomføre en utløpstunnel slik den er plassert nå, uten at det får store inngrep.

– For å komme til området må det etableres en adkomstvei ved å sprenge vekk en del av eksisterende kolle.

For å unngå dette søker vi nå endring i detaljplan. Det søkes i stedet om å flytte utløp av tunnel omtrent ti meter lenger nedstrøms i elva, samt noe utvidelse av arealbruk, fremholdes det fra Kvinge.

NVE på sin side skriver at utløpskanalen blir liggende tett på en campingplass og et areal som er lett tilgjengelig for allmennheten.

– NVE mener derfor det er viktig at det legges flid i utformingen av utløpskanalen. Vi ber derfor konsesjonær vurdere sømboring eller tilsvarende tiltak for å tilpasse inngrepet til terrenget på best mulig måte, skriver NVE og fortetter:

– Konsesjonær bør unngå bruk av sprøytebetong på synlige flater dersom det er mulig. Under disse forutsetningene mener NVE at justeringen av utløpstunnelen er innenfor rammene av godkjent detaljplan. NVE forutsetter at de privatrettslige forholdene er avklart før tiltaket iverksettes.